Zeeuws-Vlaanderen

Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Het Rode Kruis is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Deze ontwikkeling is nodig om voor de komende jaren de hulp te kunnen blijven bieden op zowel internationaal als nationaal vlak. Zo is enige jaren terug besloten dat wij “de noodhulporganisatie” van Nederland willen zijn op gebied van hulp bieden aan de burger. Deze ontwikkeling betekent dat wij een aantal taken afgestoten hebben. Zo doen we sinds januari 2020 geen activiteiten meer op het gebied van sociale hulp en vervoer. Deze activiteiten zijn zoveel mogelijk overgedragen aan andere partijen en instellingen. 

Hulpverleningsgebied Zeeuws-Vlaanderen

Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen richt zich voornamelijk op Noodhulp, overeenkomstig de visie en de strategie van het Nederlandse Rode Kruis. Een belangrijk onderdeel daarvan is EHBO-hulp bij evenementen zoals de Visserij- en Havendagen, maar ook vele andere evenementen. Een tweede belangrijke pijler van Noodhulp is het verzorgen van EHBO-lessen. Dit blijven we ook voorzetten voor zowel de particuliere aanmeldingen als op de scholen. Daarnaast onderzoeken we of er in het kader van Zelfredzaamheid ook projecten mogelijk zijn binnen Zeeuws-Vlaanderen.

Iedereen is welkom

Je bezoek aan deze website zou zomaar een aanleiding tot iets moois kunnen zijn! Misschien kunnen we voor jou iets betekenen? We ondersteunen namelijk evenementen in Zeeuws-Vlaanderen en we stimuleren zo veel mogelijk mensen tot het behalen van een EHBO-diploma. Ook voor een gezellige middag ben je hier aan het juiste adres! Of ben je van plan zelf vrijwilliger te worden? Iedereen is welkom! Ook als je geen ervaring of opleiding hebt. Neem een kijkje op deze website en maak kennis met de vrijwilligerswereld van het Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen.

Help ook!

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak​ kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals jij. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met jouw gift​.

Kom in contact

Vrijwilliger worden?