VACATURES VOOR VRIJWILLIGERSWERK

Vacatures voor vrijwilligerswerk

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Bijna 30 duizend vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.  Het Rode Kruis is met 251 lokale afdelingen altijd dichtbij. Ook in jouw buurt.

Commissieleden Goed Voorbereid gezocht!
Deze commissie heeft de mogelijkheid om leuke activiteiten voor verschillende doelgroepen te organiseren om de zelfredzaamheid te vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van EHBO-cursussen voor basisscholen, informatie over brandveiligheid verschaffen of zelfverdedigingscursussen! Dit is ook leerzaam voor de commissie zelf, aangezien je voor de betreffende doelgroep natuurlijk een geschikte activiteit moet bedenken! Zo kom je aanraking met heel veel mensen, wat erg gezellig is. Ook spelen er veel verschillende organisaties, deskundigen en anderen een rol, waardoor je steeds meer te weten komt van verschillende gebieden. Ga jij met je nieuwe team een geweldige nieuwe uitdaging aan?

Hieronder staan de beschikbare functies vermeldt met informatie over wat het inhoudt om deze functie uit te voeren binnen de commissie.

Voorzitter: Als voorzitter hou jij het overzicht over de commissie. Je geeft richting en sturing en bent eindverantwoordelijk voor alle activiteiten die de commissie organiseert. Daarnaast zit je alle vergaderingen voor en ben je het aanspreekpunt voor mede commissieleden, wie je tevens begeleidt waar nodig. Ben jij enthousiast, gestructureerd en houd je van aanpakken? Dan is de functie voorzitter wellicht iets voor jou!

Secretaris: Als secretaris van de Goed Voorbereid commissie ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden of doorsturen van de inkomende mail. Daarnaast notuleer je tijdens de vergaderingen en ben je het contactpersoon van de commissie!

Penningmeester: Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de geldzaken van de commissie! Je houdt alle inkomsten en uitgaven van de commissie bij en zorgt ervoor dat dit in goede banen verloopt.

Commissaris activiteit: Als commissarissen activiteit ben je verantwoordelijk voor het uiteindelijke verloop van de activiteiten en het witboek. Je houdt je hoofdzakelijk bezig met het bedenken van de activiteiten en het verloop hiervan.

Promotie manager: Als PR-manager ben je verantwoordelijk voor alle communicatie vanuit de commissie richting de Wageningse studenten. Je probeert ervoor te zorgen dat de activiteiten die jullie organiseren op een aantrekkelijke wijze bekend zijn bij de studenten, bijvoorbeeld via social media, flyers en posters, maar ook door goed gebruik van promotiemateriaal en het opzetten van ludieke acties.

Geïnteresseerd? Kom dan bij de Goed Voorbereid Commissie van de Studentendesk! Stuur je CV, voorkeursfunctie(s) en motivatie vóór maandag 23 november naar vrijwilligersmanagementsdwageningen@rodekruis.nl

Alles gelezen, maar toch nog vragen? Mail ons gerust!
studentendeskwageningen@rodekruis.nl

Wil jij vrijwilligerswerk doen bij de Rode Kruis Studentendesk Wageningen?

Neem dan contact op met onze vrijwilligersmanager! Stuur een mailtje met jouw vrijwilligerswensen naar: vrijwilligersmanagementsdwageningen@rodekruis.nl.

Wil je commissie ervaring opdoen binnen de Studentendesk? Neem dan snel een kijkje bij één van onze commissies en klik hier!