Maasduinen

Rode Kruis Maasduinen

Bestuur en coördinatoren van Rode Kruis afdeling Bergen zorgen samen met de andere vrijwilligers dat de activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd.​

Diep verankerd

“Het Rode Kruis ligt diep verankerd in onze samenleving. Het is een organisatie die op diverse momenten ineens opstaat en haar taken uitvoert. Dat zien we regelmatig op TV bij niet altijd even fijne momenten. Maar ook in Bergen heeft onze lokale afdeling een aantal taken. Deze taken worden in en om onze gemeente uitgevoerd door onze vrijwilligers die de ruggengraat zijn van onze afdeling.

Ik word altijd enthousiast, als ik de mensen in hun spaarzame vrije tijd bezig zie om de samenleving rondom ons heen weer handje te helpen. Of het nu ondersteuning is bij hoogwater, EHBO-les op school, EHBO bij evenementen en vakantieprojecten: elke glimlach daarbij telt voor ons.

Onze verkorte EHBO-cursussen, die we sinds enkele jaren geven voor inwoners van onze gemeente zijn een regelrecht succes. Dat geeft de directe impuls aan de zelfredzaamheid van de inwoners. Met een steeds verder terugtrekkend overheidsapparaat is dat een goede aanvulling. Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we dit nog verdere/dieper kunnen uitbreiden”.

Extra inspanning

“Naast de standaard doelstellingen binnen het Rode kruis zijn we actief bezig om meer vrijwilligers, vooral jongeren, geïnteresseerd te krijgen voor het Rode Kruis. We zien de vraag naar hulp / ondersteuning alleen maar toenemen. Ook internationale problemen genereren voor een afdeling als Bergen de nodige extra inspanningen. Kortom, afdeling Bergen is nog steeds een sterke afdeling met enthousiaste vrijwilligers die allemaal op hun eigen wijze een steentje bijdrage aan onze samenleving.
Ik wens iedereen veel plezier in het vrijwilligerswerk, wat u ook doet, van de kant van het bestuur zullen wij jullie daarin ondersteunen”.

Ernest Grosf​eld,
oud voorzitter Rode Kruis afdeling Bergen (Limburg)​

In 2021 in de locatie Bergen samen gevoegd met de locatie Gennep tot 1 afdeling genaamd ‘Maasduinen’. Binnenkort zal deze informatie ook aangepast zijn op deze website

Hulp bij uw evenement?

Vragen?

Vrijwilliger worden?

Contactgegevens