Opleiding tot Lotusslachtoffer

Geplaatst op: 20 december 2018

Je hebt ze vast wel eens gezien. Tijdens een EHBO oefening slachtoffer met levensechte verwondingen. Dit zijn natuurlijk geen echte slachtoffers, maar lotus slachtoffers. Lotus staat voor Landelijke Opleiding Tot Uiting van Slachtoffers en kunnen een bijdrage leveren aan een realistische BHV oefening. 

De opzet is de hulpverlener in opleiding en de gediplomeerde hulpverlener dicht bij de praktijk te brengen. Aan de hand van het gedrag en de antwoorden van het slachtoffer kan de eerste hulpverlener de juiste diagnose stellen.

Door het medisch verantwoord uitbeelden van het letsel kan de hulpverlener de verschijnselen van bepaalde letsels zoals botbreuken, shock, flauwte enz. herkennen. Door de juiste enscenering kan de hulpverlener zich een voorstelling maken van het ongeval en kan de hulpverlener leren de situatie te beoordelen en mogelijk gevaar herkennen. Bovendien worden de hulpverleners minder snel van hun stuk gebracht bij het zien van bloederige wonden en zijn beter in staat de juiste eerste hulp te verlenen.

Ben je in het bezit van een EHBO diploma en lijkt het je leuk om als slachtoffer op te treden? Dan kun jij je nu aanmelden! 

Medio februari 2019, start Lotuskring Leiden met de opleiding tot Lotusslachtoffer. Voor meer informatie en aanmelden bekijk je lotuskringleiden.nl

Opleiding Lotusslachtoffer

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×