Drukke dagen voor de Desk

Geplaatst op: 19 december 2018

Feestdagen, tentamens en Serious Request, als Studentendesk zijn ook wij bezig aan een drukke maand! De afgelopen tijd hebben wij ons onder andere bezig gehouden met het formeren van de Humanitair Oorlogsrecht (HOR), Serious Request en Sterke Schakels-commissie. 

Waar onze HOR- en Sterke Schakels-commissie nog in de fase zitten waar de ideeën voor een congres of symposium worden uitgedacht, is Serious Request al volop bezig met activiteiten!

Zo hebben zij in samenwerking met café ’t Keizertje de voetbalwedstrijd Ajax-Bayern München uitgezonden om geld op te halen voor Serious Request!

Ook gaan de opbrengsten van het Broodje van de Maand bij Leidsch Beleg naar Serious Request. Geniet van dit heerlijke broodje en steun Serious Request!

De Sterke Schakels-commissie is nieuw bij de Desk. In samenwerking met het Verenigingskantoor zal de commissie volgend jaar het “Sterke Schakels”-congres over noodhulp organiseren.

Naast de enthousiaste commissies is ook het bestuur van de Desk druk bezig geweest. Zo hebben wij ons wederom moeten inzetten voor de transitie en voorbereidingen getroffen, om onze opvolgers in maart een warm nest te geven.

Maar naast deze interne zaken, zijn wij ook aanwezig geweest op de interfacultaire carrièredag van Minerva, en is projectcoördinator Celestine de Zeeuw naar Engeland geweest om met andere Desks in gesprek te gaan met Ierse, Belgische en Engelse studenten. Dit weekend hebben zij kennis uitgewisseld en geleerd wat zij als studenten doen voor het Rode Kruis. Een initiatief waarvan wij hopen dat dit zal worden voortgezet.

Namens de Studentendesk,

Quirijn Mohr
Voorzitter Studentendesk Leiden

Werving en promotie door Studentendesk Rode Kruis Leiden

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×