Zuid-Kennemerland

Welkom bij het Rode Kruis afdeling Zuid-Kennemerland

Het Rode Kruis staat klaar om te helpen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort

Wij helpen de meest kwetsbaren. Vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Met onze EHBO-cursussen zorgen we ervoor dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen. Ook helpen we kwetsbare mensen om hun zelfredzaamheid te verbeteren, zodat zij zich sterker en veiliger voelen.

Hulpverlening bij evenementen
Vrijwilligers van Rode Kruis Zuid-Kennemerland staan klaar om te helpen daar waar dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote & kleine evenementen waarbij we al jaren met een team van goed en professioneel opgeleide hulpverleners de EHBO verzorgen.

Voor meer informatie mailt u naar evenementenhulp.zuidkennemerland@rodekruis.nl

Of vraag gelijk evenementenhulp aan via onderstaand formulier. Wij ontvangen uw aanvraag graag 6-8 weken voordat uw evenement plaatsvindt zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden.

EHBO-cursussen
Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat je weet wat je moet doen! Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij. Snelle hulpverlening staat of valt met goede EHBO-kennis. Met cursussen op maat bij het Rode Kruis in Zuid-Kennemerland en onze EHBO-app willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Immers, iedereen is erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen anderen kunnen helpen bij ongevallen.
Voor meer informatie: supportkennemerland@redcross.nl

EHBO op Maat & Op locatie
Wij denken graag met je mee als het gaat om maatwerkoplossingen, EHBO-lessen op locatie, gastlessen, workshops en First Aid in the English language.
Voor meer informatie: supportkennemerland@redcross.nl

Kun jij hulp, advies of een luisterend oor gebruiken?

De Rode Kruis Hulplijn is er voor iedereen die behoefte heeft aan hulp, advies of een luisterend oor tijdens de coronacrisis.

  • Nederlandstaligen: bel de Rode Kruis Hulplijn op 070-4455 888 (maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur).
  • Ken jij iemand die hulp nodig heeft, maar geen Nederlands spreekt? Verwijs die persoon dan naar onze WhatsApp-Hulplijn.

Help jij ook verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?

Kom in contact

Contactformulier
maandag t/m donderdag van 8.30 – 16.00 uur
vrijdag van 8.30 – 12.00 uur

023 – 5411612

Vergierdeweg 52
2025 TK Haarlem

Nicolaas Beetslaan 14
2041 NN Zandvoort

Het Rode Kruis Zuid-Kennemerland is afhankelijk van donaties om haar werk goed te doen. Wilt u ons helpen met helpen? Doe mee en doe een gift. Alvast hartelijk dank!

Ons rekeningnummer is:
NL13 RABO 0153 1134 48

Vrijwilliger worden?

EHBO leren?

Nieuws, interviews en achtergronden

Nieuws, interviews en achtergronden van
Rode Kruis Zuid-Kennemerland

Volg onze afdeling en lees het nieuws of de interviews. Lees ook onze uitlegverhalen en de tips & tricks.

Dit doen we

Dit doen we in Zuid-Kennemerland

Vrijwilligers van het Rode Kruis Zuid-Kennemerland staan klaar om te helpen daar waar nodig is. Je komt ons tegen bij evenementen waar wij de EHBO verzorgen en we hebben vrijwilligers die 24 uur per dag paraat staan om te helpen bij acute noodsituaties en rampen.

Door middel van EHBO-cursussen en EHBO-gastlessen op scholen zorgen wij dat steeds meer mensen weten hoe te handelen in geval van nood. Ouderen en andere kwetsbare doelgroepen bieden wij de helpende hand door hen te leren hoe zij noodsituaties in en om het huis kunnen voorkomen en hun netwerk kunnen versterken. Door voorlichting aan jongeren dragen wij bij aan het vergroten van hulpbereidheid zodat in tijden van nood niemand alleen staat.

EHBO-cursussen

Aanbod EHBO-cursussen in Zuid-Kennemerland

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat je weet wat je moet doen!​ Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij. Snelle hulpverlening staat of valt met goede EHBO-kennis. Met cursussen op maat en onze EHBO-app willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Immers, iedereen is erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen anderen kunnen helpen bij ongevallen.

Vanaf 1 juni hopen wij weer te kunnen starten met het organiseren en aanbieden van online en praktijk EHBO-cursussen (blended cursussen).

In deze cursussen wordt het theoretische deel in een online leeromgeving aangeboden en het praktische deel klassikaal onder begeleiding van een bevoegd instructeur. De cursussen zijn volledig aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Er wordt gewerkt in kleinere cursusgroepen en met in achtneming van de 1,5 meter afstand. Zo zorgen we ervoor dat de algemene hygiëne gewaarborgd blijft en cursisten veilig EHBO-vaardigheden kunnen oefenen.

Bekijk het aanbod van deze online en praktijk EHBO-cursussen bij de desbetreffende cursus op deze pagina of op onze landelijke webshop: https://shop.rodekruis.nl/ehbo-cursussen/filter/online-klassikaal

Vacatures

Kom ons helpen

Het Rode Kruis vaart op vrijwilligers. Ook in Zuid-Kennemerland. Help jij ons helpen? Lees de onderstaande functies of bekijk alle openstaande vacatures in Kennemerland.

Beroepskracht, Bestuur en coördinatoren
Rode Kruis Zuid-Kennemerland

Supportmedewerker afdeling
Romina Rossi
supportkennemerland@redcross.nl
Tel.: 023-5411612

X
- Enter Your Location -
- or -
×