IJmond

Het Rode Kruis staat in Velsen, Beverwijk, IJmuiden, Heemskerk en Uitgeest klaar om te helpen

Scroll voor meer informatie (cursussen, nieuwsberichten, de agenda) over onze afdeling nog even verder naar beneden

Hulpverlening bij evenementen

Vrijwilligers van Rode Kruis IJmond staan klaar om te helpen daar waar dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote & kleine evenementen (link naar agenda) waarbij we al jaren met een team van goed en professioneel opgeleide hulpverleners de EHBO verzorgen.

Voor meer informatie: mail naar evenementenhulp.ijmond@rodekruis.nl of bel 06-55348456.

EHBO-cursussen

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat je weet wat je moet doen! Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij. Snelle hulpverlening staat of valt met goede EHBO-kennis. Met cursussen op maat bij het Rode Kruis in IJmond en onze EHBO-app willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Immers, iedereen is erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen anderen kunnen helpen bij ongevallen.

Voor meer informatie:  opleidingen.ijmond@rodekruis.nl.

EHBO op scholen
Met de EHBO-app en cursussen op maat zorgen we dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen. Niet alleen particulieren en bedrijven kunnen onze cursussen volgen, maar ook scholen. Met ons EHBO op Scholen-programma (linkje naar ehbo op school) komen wij in de klas EHBO-les geven aan kinderen uit het primair onderwijs.
Voor meer informatie: rvandermeijs@rodekruis.nl

Kom in contact

Contactformulier

Aanvraagformulier evenementenhulp

06 44492283

’s Gravenlust 35 B
1981 AE VELSEN-ZUID

Vrijwilliger worden?

EHBO leren?

Nieuws, interviews en achtergronden

Nieuws, interviews en achtergronden uit IJmond

Volg onze afdeling en lees het nieuws of de interviews. Lees ook onze uitlegverhalen en de tips & tricks.

Dit doen we

Dit doen we in Velsen, Beverwijk, Heemskerk, IJmuiden en Uitgeest

Het Rode Kruis is vooral bekend om zijn noodhulp in binnen- en buitenland en hulpverlening bij evenementen.

Vrijwilligers van Rode Kruis IJmond staan klaar om te helpen daar waar dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote & kleine evenementen waarbij we al jaren de EHBO verzorgen.

Met de EHBO-app en cursussen op maat zorgen we dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen. Niet alleen particulieren en bedrijven kunnen onze cursussen volgen, maar ook scholen. Met ons EHBO op Scholen-programma komen wij in de klas EHBO-les geven aan kinderen uit het primair onderwijs.

Wij helpen kwetsbare mensen met het bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat. Je kunt hiervoor terecht bij de Rode Kruis Hulplijn via telefoonnummer 070-4455888.

In de oranje blokken hieronder leest u meer over onze hulpverlening bij evenementen en ons aanbod aan EHBO-cursussen.

EHBO cursussen

EHBO- en reanimatiecursussen in
Velsen, Beverwijk, Heemskerk, IJmuiden en Uitgeest

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat je weet wat je moet doen!​ Bij een ongeval ben jij er immers als eerste bij. Snelle hulpverlening staat of valt met goede EHBO-kennis. Met cursussen op maat bij het Rode Kruis in IJmond en onze EHBO-app willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Immers, iedereen is erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen anderen kunnen helpen bij ongevallen.

Wil je meer weten over de cursussen van de afdeling IJmond dan kun je contact opnemen met de Coördinator Opleidingen via opleidingen.ijmond@rodekruis.nl.

Kijk ook eens in de landelijke webshop waar en wanneer je een EHBO-cursus kunt starten:

Evenementen

Evenementen: hier zie je ons de komende tijd

Evenementenorganisatoren in IJmond kunnen d.m.v. een aanvraagformulier een aanvraag indienen bij het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis IJmond. Wij ontvangen het aanvraagformulier het liefst zo vroeg mogelijk, om er zeker van te zijn dat wij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten.

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis IJmond via evenementenhulp.ijmond@rodekruis.nl.

Vacatures

Kom ons helpen

Het Rode Kruis vaart op vrijwilligers. Ook in Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Help jij ons helpen? Lees de onderstaande functies of bekijk alle openstaande vacatures in Kennemerland.

Bestuur en coördinatoren Rode Kruis IJmond

Ons bestuur en coördinatoren zijn vrijwilligers die zich actief en professioneel inzetten voor onze afdeling. Zie onderstaande informatie om contact op te nemen met het bestuur en de coördinatoren van Rode Kruis IJmond.

Hans de Lange Voorzitter
voorzitter.ijmond@rodekruis.nl

Jan Otten Secretaris,
secretaris.ijmond@rodekruis.nl

Evert Hoogewerf Penningmeester
ecmhoogewerf@rodekruis.nl

Els de Roo Vrijwilligersmanagement
vrijwilligersmanagement.ijmond@rodekruis.nl

Gerard van Leijenhorst Opleidingen & Goed voorbereid
gvanleijenhorst@rodekruis.nl

Errol Diel Fondsenwerving en Collecte
ediel@rodekruis.nl

X
- Enter Your Location -
- or -
×