Haarlemmermeer

Rode Kruis Haarlemmermeer

In tijden van nood staat niemand alleen. Dat is wat we als Rode Kruis nastreven. Al 150 jaar. Bij jou in de buurt doen we dat door mensen voor te bereiden op noodsituaties en hen te helpen als er nood aan de man is.

Rode Kruis, afdeling Haarlemmermeer verleent noodhulp en zelfredzaam­heids­activiteiten aan de inwoners van de Haar­lemmermeer. Wij hebben in Hoofddorp een eigen gebouw, waar wij diverse activiteiten organiseren.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor diverse activiteiten aan mensen in de regio. EHBO-cursussen, hulpverlening bij evenementen, hulp om de zelfredzaamheid te vergroten en diverse workshops. Onze mensen helpen andere mensen; gewoon, omdat we er voor elkaar horen te zijn. Wil je ook helpen? Geef je dan op als vrijwilliger, collectant of donateur.

Hulpverlening bij evenementen

Vrijwilligers van Rode Kruis Haarlemmermeer staan klaar om te helpen daar waar dat nodig is. U komt ons tegen bij grote & kleine evenementen waarbij we al jaren met een team van goed en professioneel opgeleide hulpverleners de EHBO verzorgen.

Voor meer informatie mailt u naar ehv-haarlemmermeer@rodekruis.nl

Of vraag gelijk evenementenhulp aan via onderstaand formulier. Wij ontvangen uw aanvraag graag 6-8 weken voordat uw evenement plaatsvindt zodat wij ons optimaal kunnen voorbereiden.

Medial

In de ochtend kunt u terecht in ons gebouw om bloed te laten prikken door Medial. Voor openingstijden: zie de website van Medial.

Voor het maken van een afspraak voor bloedafname s.v.p. niet bellen met het Rode Kruis, maar dit kunt u doen op de site van Atal Medial: https://atalmedial.prikafspraak.nl.

Wij hebben het gebouw in Hoofddorp beveiligd met cameratoezicht. In het protocol hieronder kunt u lezen hoe wij met de beelden omgaan.

Kom in contact

Rode Kruis afdeling Haarlemmermeer

Nieuweweg 33b

2132 CK Hoofddorp

Tel. 023 5622614

Contactformulier

Aanvraagformulier evenementenhulp

Vrijwilliger worden?
EHBO leren?

Nieuws, interviews en achtergronden

Nieuws, interviews en achtergronden

Volg onze afdeling en lees het nieuws of de interviews. Lees ook onze uitlegverhalen en de tips & tricks.

Dit doen we

Dit doen we in Haarlemmermeer

Wij helpen de meest kwetsbaren. ​​​​Vrijwilligers van Rode Kruis, afdeling Haarlemmermeer staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Met de EHBO-app en cursussen op maat zorgen we dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen.
Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat.

EHBO-cursussen

EHBO- en reanimatiecursussen in Haarlemmermeer

Weet jij wat je moet doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding? Kun jij jouw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Volg een cursus en leer hoe je een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus (deels).

Vacatures

Kom ons helpen

Het Rode Kruis vaart op vrijwilligers. Ook in Haarlemmermeer. Help jij ons helpen? Lees de onderstaande functies of bekijk alle openstaande vacatures in Kennemerland.

Bestuur Rode Kruis afdeling Haarlemmermeer

Myrugia Cijntje-Daal – Voorzitter
E-mail: voorzitter.haarlemmermeer@rodekruis.nl

Peter Geers – Finance & Control
E-mail: pgeers@rodekruis.nl

Pieter Landstra – Secretaris
E-mail: plandstra@rodekruis.nl

​Roos Payne-Schake – Communicatie
E-mail: rpayneschake@rodekruis.nl

Coördinatoren

Evenementenhulp

Jan van der​ Wolf
E-mail: jvdwolf@rodekruis.nl

Cursusinformatie en inschrijvingen (extern)

Astrid Othman-van Beek
Email: aothmanvanbeek@rodekruis.nl

Gebouwenbeheer

Rico Wolkorte
E-mail: rwolkorte@rodekruis.nl

X
- Enter Your Location -
- or -
×