Over ons district

Over Rode Kruis district Kennemerland

Het Rode Kruis is in Nederland ingedeeld in 23 districten. Kennemerland is hier één van. In Kennemerland is het Rode Kruis georganiseerd in drie lokale afdelingen met een overkoepelend district. Het district helpt de afdelingen en organiseert regio-brede activiteiten, zoals Bevolkingszorg en Noodhulp.

De districten van het Rode Kruis volgen de indeling van de Veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio Kennemerland is één van onze ‘ketenpartners’. We werken verder nauw samen met de GGD’s, gemeenten en (andere) zorgorganisaties.

Het district Kennemerland staat onder leiding van het districtsbestuur Kennemerland. Een klein team van beroepskrachten en ruim 600 vrijwilligers zetten zich in binnen Kennemerland. Voor ondersteuning en continuïteit krijgen de vrijwillige bestuurs­leden hulp van enkele beroepskrachten op het gebied van financiën, vrijwilligers­management, fondsenwerving en communicatie.

Op het districtskantoor werken:

Marijke Wetselaar Districtsmanager mwetselaar@redcross.nl
Karin Postma Supportmedewerker supportkennemerland@redcross.nl
Machiel Pouw Coördinator Hulpverlening (Noodhulp, bevolkingszorg) mpouw@redcross.nl
Maartje Appers Coördinator Hulpverlening (Evenementenhulp, Preventie & Educatie) mappers@redcross.nl
Elvira van Hooff Communicatie & Fondsenwerving evanhooff@redcross.nl
Anja Posthuma de Boer Coördinator Vrijwilligersmanagement anjap@redcross.nl 

Informatie over de afdelingen binnen het district Kennemerland? Onze afdelingen zijn te vinden via hun eigen webpagina’s:

Welke Rode Kruis-afdeling zit bij jou in de buurt in Kennemerland?

Wil je weten bij welke Rode Kruis-afdeling jij kunt aankloppen voor hulp of bij welke afdeling je kunt solliciteren als vrijwilliger? Vul je postcode in en ga naar de pagina van jouw Rode Kruis-locatie in Kennemerland.

Neem contact op met het Rode Kruis, district Kennemerland