Afdeling Voorst

Rode Kruis Voorst

De afdeling Voorst is actief in de gemeente Voorst en in geheel Klarenbeek. De vrijwilligers besteden veel vrije uren aan het welzijn van onze samenleving.
De vrijwilligers van Welfare zorgen dat onze oudere of gehandicapte medemensen bezig gehouden worden, tijdens gezellige bijeenkomsten in Twello, Klarenbeek en Voorst, om hen o.a. uit hun isolement te halen of de mantelzorger te ontlasten.
Ook zijn er vrijwilligers actief binnen de samenleving om de Zelfredzaamheid van de bevolking te ondersteunen met projecten en met samenwerkingsverbanden met andere zorgaanbieders.
Als onze vrijwilligers zorgen ze ervoor, dat oudere of gehandicapte mensen op vakantie kunnen, en daarbij begeleid worden.
De vrijwilligers van Evenementenhulp vind je onder andere bij vele evenementen in de omgeving als eerstehulpverlener. Zij verzorgen de EHBO diensten waarvoor zij jaarlijks worden bijgeschoold en op competenties worden gecontroleerd.

Voor alle taken kunnen we altijd vele vrijwilligers gebruiken.

Naast nieuwe vrijwilligers kunnen wij ook financiële steun gebruiken om al het goede werk in de gemeente Voorst, nationaal en internationaal te kunnen doen.

Naast het helpen door onze vrijwilligers willen wij graag ook dat veel mensen kennis krijgen van Eerste Hulp. Dit doen we op basisscholen en op locatie. Dit in de vorm van enkel Reanimatie met AED tot en met het uitgebreide EHBO diploma volgens het sterren systeem van Het Nederlandse Rode Kruis. Het diploma van Het Nederlandse Rode Kruis is Europees Erkend.

Daar we voor het Hartveilig Wonen veel mensen willen opleiden in het reanimeren met gebruik van de AED, net als de hartstichting, zijn wij reanimatiepartner.

Het helpen van de medemens kan veel voldoening geven. Meld je aan als vrijwilliger!

Contact

06 515 248 74

Contactformulier

Kruizemuntstraat 985

7322 MR Apeldoorn

Vrijwilliger worden?