Collecteweek 2021

Dit jaar gaat de opbrengst naar noodhulp in Friesland

Van 13 tot en met 19 juni 2021 is de landelijke collecteweek van het Rode Kruis. Ook in Friesland gaan we met zoveel mogelijk mensen huis-aan-huis collecteren. Daarom willen we alle inwoners van Friesland vragen hun steentje bij te dragen in de vorm van een online donatie of door mee te helpen als collectevrijwilliger in jouw stad of dorp. Zo kunnen we samen een verschil maken!

De opbrengsten komen ten goede aan het werk van het Rode Kruis in Friesland. Zo ondersteunen we GGD’s en zorginstellingen, helpen we bij de coronateststraten en delen voedselpakketten en boodschappenkaarten uit. Juist in deze crisistijd in onze hulp hard nodig. Geef gul aan de collectant aan uw deur. Bedankt!

Let op: er wordt een nieuw venster geopend in een veilige Tikkie-omgeving. Volg eenvoudig de stappen in het nieuwe scherm om te doneren.

Help mee en collecteer online!

Heb je weinig tijd of ben je slecht ter been om huis-aan-huis te collecteren? Iedereen kan nu zijn steentje bijdragen voor het Rode Kruis in Friesland. Hoe? Maak jouw online collectebus aan en vraag vrienden en familie een donatie te doen. We zouden het fantastisch vinden als jij ook een collectebus aanmaakt. Dat is met een paar klikken geregeld.

€ 0,-

is onze opbrengst tot nu toe…
Ons doel is € 16.000,-

Noodhulp door ondersteuning bij vaccinaties

De huidige noodhulpverlening zal in ieder geval tot en met december 2021 worden verleend. De inschatting van het Rode Kruis is dat de druk op de medische zorg in ieder geval tot die tijd onverminderd hoog blijft.

Met het starten van de vaccinatiecampagne in januari 2021 is er veel druk op de GDD Fryslân en zorginstellingen gekomen. Het Rode Kruis blijft de GDD Fryslân en zorginstellingen ondersteunen met noodhulp bij het testen en vaccineren, door middel van het inzetten van medewerkers en vrijwilligers.

Met onder andere jouw donatie kunnen we deze noodhulp mogelijk blijven maken. Steun ons werk om mensen in Friesland te helpen. Bedankt.

Samen maken we een verschil

X
- Enter Your Location -
- or -
×