EHBO-CURSUS

Weet jij wat je moet doen?

Een fietser wordt aangereden en smakt op de grond, vlak voor jouw neus. Weet jij wat je moet doen om te helpen? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger. Tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis leer je onder professionele begeleiding hoe je hulp verleent.

Kennis van EHBO is voor iedereen van levensbelang. Zorg dus dat je weet wat je moet doen.

7.6 mln.

ongevallen per jaar in Nederland

Coronavirus

Coronavirus: hulplijn voor kwetsbaren

Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is bereikbaar vanaf 9.00 uur.

070-4455 888

is het nummer van de Rode Kruis hulplijn

Rode Kruis in Friesland

Rode Kruis in Friesland

Het Rode Kruis in Friesland helpt iedereen, altijd en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of verzachten. We geven EHBO-cursussen, je kunt vrijwilliger worden bij een evenement en door middel van educatie willen we de mensen zelfredzaam maken. Om deze taken uit te voeren hebben we mensen nodig zoals jij! Je kunt in actie komen door je aan te sluiten als vrijwilliger of steun ons werk met een donatie.

In Friesland hebben we locaties in Dokkum, Drachten, Franeker, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Wolvega. We zitten dus ook bij jou in de buurt. Op deze locaties worden onder andere EHBO-cursussen gegeven. Je kunt het Rode Kruis Friesland bereiken via 06 34 05 28 76 of gebruik het contactformulier

Vrijwilliger worden?

Wil jij als vrijwilliger aan de slag in Fryslân? Bekijk onze vacatures en ga aan de slag bij jou in de buurt.

Wie zijn we, wat doen we?

Het Rode Kruis Friesland staat vooral bekend om de vrijwilligers die er zijn om je te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote en kleine evenementen in de regio waar wij al jaren EHBO-ondersteuning leveren. Bij grootschalige calamiteiten komt ons noodhulpteam in actie. Lijkt het jou nou ook zo leuk om deel uit te maken van onze evenementenhulpverlening? Aarzel dan niet, want er bestaat nooit zoiets als tè veel vrijwilligers.  

Met EHBO-cursussen zorgen wij ervoor dat gewone mensen zoals jij en ik in staat zijn om eerste hulp te verlenen. Wij bieden onder andere de volgende cursussen aan:  

  • EHBOkinderen 
  • EHBOvolwassenen 
  • Reanimatie & AED 
  • Workshop Eerste hulp bij Drank en Drugs 
  • EHBO op maat 
  • EHBO op locatie

Meer weten? Op de pagina EHBO-cursussen vind je een overzicht van de cursussen in Friesland.  

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×