Afdeling Den Bosch

Rode Kruis afdeling Den Bosch

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. is opgericht in het jaar 1870 onder de naam ‘Comité van het Roode Kruis’. Bij deze afdeling van het Nederlandse Rode Kruis zijn momenteel 227 vrijwilligers actief.​​ ​ Het werkgebied behelst ’s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Rosmalen, Gemonde, St Michielsgestel, Maaskantje, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Nuland.

EHBO bij evenementen in ’s-Hertogenbosch

Organiseer jij een evenement in ’s-Hertogenbosch en wil je dat de evenementenhulp goed geregeld is? Dan ben je bij het Rode Kruis in ’s-Hertogenbosch aan het juiste adres! We hebben goed getrainde EHBO-vrijwilligers die Eerste Hulp verlenen bij grote en kleine evenementen. Al onze vrijwilligers beschikken over een geldig certificaat Uitgebreide EHBO en zijn opgeleid in Reanimatie en AED (conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad). Onze vrijwilligers volgen jaarlijks minimaal tien uur herhalingsles en kunnen daarnaast extra kwalificaties behalen, bijvoorbeeld op het terrein van grootschalige evenementenhulp, sportletsel, wandelletsel en behandeling van alcohol en druggerelateerde letsels.

Evenementenorganisatoren in ’s-Hertogenbosch kunnen d.m.v. het aanvraagformulier een aanvraag indienen bij het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis ’s-Hertogenbosch. Wij ontvangen het aanvraagformulier het liefst zo vroeg mogelijk, om er zeker van te zijn dat wij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten.

EHBO-opleidingen in ’s-Hertogenbosch

Het Rode Kruis, afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. organiseert regelmatig een EHBO opleiding op zaterdag en op maandagavond. De EHBO-opleiding is toegankelijk voor mensen vanaf 16 jaar, en gaat door bij voldoende deelname.

Onze opleidingen worden door eigen gecertificeerde EHBO-docenten gegeven. Welke docent de opleiding geeft, wordt bepaald bij de opleidingsplanning.

Bij de zaterdagcursus zijn er 4 lesdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur waarbij tussen 12.00 uur en 12.30 uur een lunch wordt aangeboden. De kosten voor de zaterdag EHBO-opleiding zijn €225,00 inclusief AED, certificeringskosten en lesmateriaal EN lunch.

Het Rode Kruis, afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. organiseert, bij voldoende inschrijvingen, 1 maal per jaar een EHBO-opleiding tot gecertificeerd EHBO-er op maandagavond. In seizoen 2019-2020 zal de maandagcursus starten op 13 januari 2020.
De EHBO-opleiding is toegankelijk voor mensen vanaf 16 jaar, en gaan enkel door bij voldoende deelname.

Bij de maandagcursus zijn er in totaal er 12 lesavonden van 2 uur van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Deze lesavonden worden als volgt ingevuld:

  • 10 lesavonden
  • 1 lesavond met competentietoetsing les 1 t/m 6;
  • 1 lesavond met een afsluitende oefening gehele cursus;

De kosten voor de maandag EHBO-opleiding zijn €200,00 inclusief AED, certificeringskosten en lesmateriaal.

Bekijk de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Ruud de Poorter, Locatiemanager

Contact

085-0645749

  Contactformulier

Oude Dieze 12
5211 KV ’s-Hertogenbosch

Vrijwilliger worden?