Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Overige manieren van steunen Dit meisje is goud waard!

Dit meisje is goud waard!

direct-aanmelden.png

“ Meedoen geeft de patiënt én de tandarts een goed gevoel!”


"Toen mijn collega en ik een folder over het Gouden Kronen Plan zagen twijfelden we geen moment om mee te doen. Als ik een element verwijderd heb waar een kroon opzit, zeg ik altijd: “Het is uw kroon, u mag hem meenemen. Maar als u hem hier laat,sturen we hem naar het Rode Kruis”. De meeste mensen kiezen voor opsturen. En dat gaat heel gemakkelijk met de meegeleverde plastic zakjes voor de kronen en de reeds geadresseerde enveloppen. We zijn nog steeds erg enthousiast over het programma: het geeft een goedgevoel om op zo’n manier te doneren aan dit goede doel. Hoe meer mensen er meedoen,  hoe meer mensen geholpen kunnen worden”.

Carlijn van de Ven,
tandartspraktijk C.M.I.M. van de Ven uit Nijmegen


Help kinderen natuurgeweld te overleven.

Ook in uw tandartspraktijk zal het soms voorkomen: het verwijderen van gouden kronen.  Wist u dat dit edelmetaal een groot verschil kan maken voor kinderen die lijden onder natuurrampen?

Het werkt heel simpel: besluit vandaag om met uw tandartspraktijk mee te doen met het Gouden Kronen Plan van het Rode Kruis. Een kleine beslissing die een grote verandering kan betekenen voor kinderen op de Filipijnen.Waar elk jaar vele ouders en kinderen getroffen worden door de verwoestende overstromingen en orkanen. Behalve enorme schade is er het gevaar van ziekte en epidemieën door vervuild overstromingswater. Dat maakt de bevolking erg kwetsbaar.


Het Rode Kruis helpt op twee manieren om levens te redden.

1.  We trainen speciale teams om tijdens een ramp direct in actie te komen.
2.  We helpen de lokale bevolking om na een ramp een epidemie te voorkomen.

Met elkaar kunnen we kwetsbare families in rampgevoelige gebieden wereldwijd
een beter en gezonder bestaan geven.


Wat doen we met de opbrengst?
Met de steun van ruim 300 tandartspraktijken hebben wij afgelopen jaar zo’n tienduizend ouders en kinderen uit drie dorpen aan de Sénégal rivier in Mali kunnen helpen. Zij zijn nu in staat om zich in tijden van een overstroming te redden en zijn beter beschermd tegen ziektes door vervuild drinkwater. Een prachtig resultaat!

 

direct-aanmelden.png 


Meedoen is eenvoudig!
Laat uw tandarts weten dat u de gouden kroon die wordt verwijderd beschikbaar stelt aan het Gouden Kronen Plan. De tandarts zorgt voor de rest. U kunt de gouden kroon ook zelf opsturen.


Gebruik dan dit adres:
Rode Kruis
Antwoordnummer 10553
2501 WB Den Haag
(Een postzegel is niet nodig)


Downloads
Wilt u met uw tandartspraktijk ook meedoen? Download hier de poster en de brochure voor in de wachtkamer en de begeleidende brief voor meer informatie voor uw praktijk.