Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Overige manieren van steunen Inzameling gedragen kleding

Inzameling gedragen kleding

 

​Je kunt het Rode Kruis heel eenvoudig steunen door gebruikte kleding en schoenen in te leveren bij de Sympany-container. Deze groene containers met het Rode Kruis-logo staan in heel Nederland. Bijvoorbeeld op straat, bij scholen en afvalinzamelpunten.

Inzameling voor de Welkom Winkels

Sympany steunt het Rode Kruis bij de inzameling van kleding voor vluchtelingen die in Nederland aankomen. Sympany heeft daarom textielcontainers geplaatst op 5 COA-locaties in Nederland. Textiel dat is gebracht naar de Welkom Winkels maar niet gebruikt kan worden, gaat in deze containers. De kleding gaat erna in een gesloten zak door naar Sympany. Voor elke kilo textiel in de textielcontainers doneert Sympany  € 0,20 aan het Rode Kruis.

Over Sympany

Sympany haalt per jaar 20 miljoen kilo textiel op in Nederland. Na sorteren gaat dit naar (inter-) nationale afnemers. Uit de opbrengst zet Sympany projecten op waardoor mensen in Afrika bijvoorbeeld voordelig goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Ook die opbrengst komt weer ten goede aan ontwikkelingsprojecten. Zo zorgen lokale ontwikkelingsorganisaties voor een eigen bron van inkomsten. Textiel die niet geschikt is om opnieuw te dragen, dient als grondstof  voor nieuwe producten of bijvoorbeeld garens.

Waar vind je de dichtsbijzijnde textielcontainer? 

Klik hier om te zien waar de dichtstbijzijnde textielcontainer staat.
 
Sympany-440.jpg