Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Wat kun jij doen? Als bedrijf Partners Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij

​​​​​​De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Sinds de oprichting is al ruim 4,7 miljard euro gegeven aan mens en natuur. Het Nederlandse Rode Kruis mag al sinds 1996 rekenen op een prachtige jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Mede dankzij deze belangrijke steun kunnen we hulp blijven bieden aan mensen in nood. Wereldwijd en om de hoek. 

Speel mee en steun het Rode Kruis

Deelname aan de Postcode Loterij kost €12,75 per lot per trekking. Hiermee maakt u kans op de Postcode Kanjer en honderdduizenden andere prijzen. Tegelijkertijd steunt u het Rode Kruis en 94 andere goede doelen, omdat de helft van de lotprijs is bestemd voor hun werk ten behoeve van mens en natuur. Uw deelname helpt. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij, bedankt! 

Jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij

Tijdens het Goed Gala op 26 januari 2016 maakte de Postcode Loterij bekend dat het Rode Kruis ook dit jaar weer mag rekenen op een vaste bijdrage van 5,4 miljoen euro!

Bijdrage van 5 miljoen euro voor voedselhulp Syrië

Naast de prachtige vaste bijdrage ontving het Rode Kruis tijdens het Goed Geld Gala 2015 een eenmalige schenking van 5 miljoen euro voor voedselhulp aan kwetsbare families in Syrië. Dankzij deze zeer bijzondere bijdrage hebben vrijwilligers van de Syrische Rode Halve Maan ruim 137.000 voedselpakketten kunnen verstrekken aan families in moeilijk bereikbare en belegerde gebieden. Een voedselpakket voorziet een familie van gemiddeld vijf personen een maand lang van voedsel.

 


Extra project "Dijk van een Wijk" op de Filipijnen

Tijdens het Goed Geld Gala in 2014 heeft de Postcode Loterij een extra bijdrage van ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld om inwoners van de Filipijnen beter voor te bereiden op natuurrampen.  

Jaarlijks wordt het Aziatische land getroffen door orkanen, overstromingen en landverschuivingen. Vooral orkanen in combinatie met zware moessonregens veranderen regelmatig grote delen van de Filipijnen in een ravage. Samen met de Postcode Loterij kunnen we juist nu de veerkracht van de bewoners versterken en hen helpen om zich beter voor te bereiden en te beschermen vóórdat het volgende tyfoonseizoen zich aandient.

Het Rode Kruis en CARE Nederland werken op de Filipijnen al enige tijd nauw samen. Door de bijdrage van de Postcode Loterij kunnen we de bestaande projecten uitbreiden met het project “Een Dijk van een Wijk”. Samen met Wetlands International en lokale partners gaan we 150 wijken en hun 35.000 inwoners op Mindanao helpen om beter voorbereid te zijn op rampen.

Maar we werken niet alleen op Mindanao aan "Dijken van Wijken". Ook in Nederland bieden we mensen de kans om hun wijk leefbaarder en veiliger te maken. Hiervoor organiseren we samen met Nudge een speciale competitie. Voor meer informatie en deelname: www.dijkvaneenwijk.org.  

Bekijk hieronder een filmpje over het "Dijk van een Wijk" project:
​​​


​U kunt de Postcode Loterij ook volgen via Facebook en Twitter.