Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Prinses Margriet Fonds

Prinses Margriet Fonds

​Overstromingen, extreme droogte en orkanen, ze komen steeds vaker voor in dezelfde, kwetsbare gebieden en raken vaak dezelfde, kwetsbare mensen. Keer op keer raken huizen beschadigd, gaan oogsten verloren en worden gezinnen uit elkaar gerukt door verlies van dierbaren. 

pmf-content.jpg H.K.H. Prinses Margriet en Prins Pieter-Christiaan op projectbezoek in Bangladesh. (Foto: Raymond Rutting)

Natuurrampen zijn helaas niet te voorkomen. Wel kunnen we de gevolgen beperken. Met steun van het Prinses Margriet Fonds fonds is het Rode Kruis al actief vóórdat een ramp plaatsvindt. Met preventieve en innovatieve projecten kunnen wij mensen beter beschermen en voorbereiden. Zo voorkomen we dodelijke slachtoffers met goede waarschuwingssystemen voor natuurrampen en een evacuatieplan.

Pionieren

Bekende en minder bekende Nederlanders steunen onze projecten. Vanuit hun eigen vakgebied willen o.a. André Kuipers (astronaut), Paul Rosenmöller (VO-Raad), Jim Stolze (TEDxAmsterdam) en Helga van Leur (weerdeskundige) een verschil maken. Zij adopteren een project en zetten zich in om een ramp te voorkomen.

 "Fantastisch dat Nederlanders uit allerlei sectoren van de samenleving hun schouders zetten onder een vernieuwende aanpak om de gevolgen van rampen te verminderen en mensen weerbaarder te maken."​ - H.K.H. Prinses Margriet zet zich al 48 jaar in voor het Rode Kruis en is erevoorzitter van onze organisatie.

Wat kun jij doen?

 Je kunt nú helpen een ramp te voorkomen. Iedere euro die besteed wordt aan voorbereiding en preventie, spaart wel 7 euro aan noodhulp uit. Maak een bijdrage over op IBAN-nummer NL67 INGB 0000 0074 47 (6 nullen) ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag o.v.v. Prinses Margriet Fonds. Waarom wachten totdat een ramp plaatsvindt?