Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Tyfoon Filipijnen

Tyfoon Filipijnen

Een rampensupermarkt, zo worden de Filipijnen ook wel genoemd. Allerhande natuurrampen treffen keer op keer de bevolking van de eilandengroep. Orkanen, overstromingen, landverschuivingen. In meer of mindere mate komen ze elk jaar wel voor.

voorbereiding-op-rampen-filipijnen-content.jpg 

Lokale reddingsteams

Het Rode Kruis Prinses Margriet fonds helpt door de mensen voor te bereiden op toekomstige orkanen en overstromingen. Zo worden er lokale reddingsteams opgericht. Deze reddingsteams worden uitgerust met alle nodige kennis en middelen om onmiddellijk na een overstroming mensen te kunnen helpen. En dat redt levens, want op deze manier is hulp het snelst ter plaatse. Voor de reddingsteams financieren wij onder andere EHBO-kits, reddingsvesten en reddingsboten.

Evacuatieplannen en waarschuwingssystemen

Een simpele, maar zeer doeltreffende activiteit is het maken van evacuatieplannen. We kijken samen met de lokale bevolking naar mogelijke vluchtroutes en mogelijke opvanglocaties in hoger gelegen gebied. Omdat we ook kijken naar hoe mensen elkaar het snelst kunnen waarschuwen bij een naderende orkaan maken we mogelijk dat mensen op tijd op een veilige locatie samenkomen.

Opvanglocaties

Deze opvanglocaties zijn voorzien van noodvoorraden en schoon en veilig drinkwater. Het is belangrijk dat we de medewerking hebben van lokale overheden, aangezien zij zich verantwoordelijk moeten maken voor het onderhoud van deze opvanglocaties. Dit draagt tevens bij aan het verankeren van voorbereiding op rampen in het beleid van de lokale overheid.

Geef aan het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds

Directe hulp na een ramp is noodzakelijk, maar niet genoeg. Waarom wachten met hulp totdat de ramp plaatsvindt? Een gift aan het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds helpt levens redden en schade en leed voorkómen. Maak uw bijdrage over op IBAN-nummer NL33 INGB 0000 0008 81 (7nullen) ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag o.v.v. Prinses Margriet Fonds.