Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Voorbereiding op rampen Stevige bodem voor gemeenschappen in Mali

Stevige bodem voor gemeenschappen in Mali

​​Klimaatveranderingen slaan hard toe aan de rivierovers in Mali. De oogst van de boeren in Mali gaan verloren door de aanhoudende droogte, of ze worden weggespoeld door hevige regenbuien die de rivier de Sénégal buiten zijn oever laat treden. Rivierbermen brokkelen steeds af, waardoor kans op een volgende overstroming groot is.

Artikel delen?

afbeelding 640 mali.jpg 

Stevige rivieroevers, andere landbouwmethoden en nieuwe inkomstenbronnen helpen gemeenschappen om de gevolgen van klimaatveranderingen aan te pakken. De volgende stappen zorgen ervoor dat gezinsinkomen zeker wordt. Regenmeters helpen boeren te bepalen wanneer ze welke gewassen kunnen planten, om een verloren oogst te voorkomen. Vrouwen krijgen hulp om voor een eigen inkomen te zorgen. Meetpalen in de rivier waarschuwen de gemeenschap tijdig voor een overstroming. Ook het planten van bomen langs de bermen beschermt de oevers tegen erosie. Het Rode Kruis ontwikkelt plannen voor rampenparaatheid samen met bewoners en plaatselijke autoriteiten.​

Wat kun jij doen?

Met jouw hulp kunnen we zorgen voor sterke gemeenschappen die de impact van een ramp weten te verkleinen. Steun ons met een gift of met jouw expertise of talent. Bekijk het project op Voorkomderamp.nl of doneer direct.

Geef voor de Droogte in Afrika ​​