Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Opsporing van familie Ik wil een persoonlijk document opvragen

Ik wil een persoonlijk document opvragen

Documenten opvragen uit het buitenland

Het Rode Kruis kan in sommige gevallen persoonlijke documenten opvragen, zoals bijvoorbeeld een detentieverklaring of een geboorteakte.​

 

Detentieverklaring

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) bezoekt en registreert wereldwijd mensen die gevangen worden gehouden in verband met oorlog en conflict. bent u tijdens (krijgs-)gevangenschap bezocht door een medewerker van het ICRC, dan kunnen wij een detentieverklaring voor u opvragen.

 

Persoonlijke documenten

Wij kunnen helpen bij het in het buitenland opvragen en/of doorsturen van persoonlijke documenten. Dit zijn bijvoorbeeld geboorte- en huwelijksaktes. Opvragen van documenten is slechts in een beperkt aantal landen mogelijk.

 

Kan het Rode Kruis mij helpen?

Het Rode Kruis kan uw verzoek in behandeling nemen als het voldoet aan de volgende criteria:

  • U verblijft in Nederland (Woont u niet in Nederland? Neem contact op met het Rode Kruis of de Rode Halve Maan in het land waar u verblijft via de internationale website: www.familylinks.icrc.org.)
  • U heeft zelf geprobeerd om een persoonlijk document op te vragen (bijvoorbeeld via de ambassade) of het is voor u niet mogelijk dit te doen
  • Of u bent tijdens (krijgs-)gevangenschap bezocht door het ICRC.

Of wij u kunnen helpen, hangt daarnaast af van de mogelijkheden in het betreffende land.
Voldoet uw verzoek niet aan de criteria? Ga naar het overzicht van andere organisaties die u wellicht kunnen helpen.

 

Hoe wij werken

Sinds 1992 werkt het Nederlandse Rode Kruis met tracingvrijwilligers, verspreid over heel het land. Deze vrijwilligers helpen u met het indienen van een verzoek voor het opvragen van documenten. Onze dienstverlening is kosteloos, onafhankelijk en vertrouwelijk.  Klik HIER voor contactgegevens om met ons in contact te komen.