Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Opsporing van familie Ik zoek contact met mijn familie Zelf zoeken naar familie

Zelf zoeken naar familie

 

Het Rode Kruis helpt wereldwijd bij opsporing en contactherstel met familieleden. Dit is echter niet altijd makkelijk of zelfs (tijdelijk) onmogelijk in het ramp- of conflictgebied waar gezocht moet worden naar uw familie. Ook kan het lang duren voor er resultaat is. Daarom adviseren wij u om, indien mogelijk, ook via uw eigen contacten uw familieleden te zoeken. Hieronder vindt u enkele tips.

 

Navraag via landgenoten

Soms zijn landgenoten de snelste schakel om in contact te komen met familie in het land waar zij vermoedelijk verblijven. Vraag mensen in uw omgeving die contact hebben in het land waar u familie zoekt of zij navraag kunnen doen naar de verblijfplaats van uw familie of een brief willen afgeven op het laatst bekende adres. 
Er zijn ook veel (zelf)organisaties van migranten en vluchtelingen. Via Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON) kunt u contactgegevens opvragen.

 

Internet

Het Internet biedt vele mogelijkheden om te zoeken naar dierbaren die u uit het oog bent verloren. Hieronder vindt u enkele websites die u kunt raadplegen.

Zoeken in Nederland

http://www.nationaletelefoongids.nl
http://spyderweb.nl
http://personenzoeken.jouwpagina.nl
http://personenzoeker.nl

Zoeken buiten Nederland

‚Äčhttp://familylinks.icrc.org
http://infobel.com/world
http://anywho.com/whitepages

 

Sociale media

Wereldwijd zijn mensen tegenwoordig actief op sociale media. De bekendste, Facebook, wordt door meer dan een miljard mensen gebruikt. Het kan de moeite lonen om te zien of de persoon die u zoekt op Facebook of een andere sociale media website is ingeschreven.
Om personen te zoeken op sociale media, is het meestal nodig om zelf ingeschreven te staan of een profiel aan te maken op de website. U kunt dan zelf ook gevonden worden.
Let bij het gebruik van sociale media altijd op de eigen veiligheid en die van anderen, zeker als u niet wilt dat de verblijfplaats van uzelf of van uw familieleden bekend wordt.

 

Andere organisaties die u mogelijk kunnen helpen

In het geval het Rode Kruis u niet kan ondersteunen met uw vraag, kunt u wellicht bij een andere organisatie terecht die u kan helpen. Klik HIER voor een overzicht van organisaties die naast het Rode Kruis actief zijn op het gebied van opsporing van familie of andere aanverwante activiteiten hebben.