Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Opsporing van familie Ik zoek contact met mijn familie Online tracing via de Family Links website

Online tracing via de Family Links website

RFL-Animated-Video.jpg

Online tracing is beschikbaar voor verschillende rampen en conflicten. Het doel van online tracing is mensen te helpen bij het herstellen van contact met familie met wie het contact is verloren als gevolg van een conflict, ramp of migratie. Op de ICRC Family Links website  vind je namenlijsten en lijsten met foto's van gezochte familieleden en mensen op zoek naar hun familie.

 

'Trace the Face': Lijsten met foto's van migranten in Europa op zoek naar familie
Op de website staan foto's gepubliceerd van migranten in Europa die op zoek zijn naar familie met wie zij het contact hebben verloren in of op weg naar Europa. Mensen kunnen het Rode Kruis vragen hun foto op de website te publiceren en op posters te plaatsen die Europese Rode Kruis verenigingen ophangen op plaatsen waar veel migranten bijeenkomen, zoals opvangcentra.

Trace the Face  

Het publiceren van de foto's geeft familieleden de mogelijkheid een Rode Kruis te benaderen en via het Rode Kruis het contact te herstellen met het familielid dat zoekt. Klik hier om de lijsten met foto's te doorzoeken.

Ben je op zoek naar familie en wil jij je foto op de Family Links website laten publiceren? Neem dan contact op met een tracingteam bij jou in de buurt voor een gesprek over de voorwaarden en de mogelijkheden.

 

Zoeken in namenlijsten van gezochte personen
De ICRC Family links website bevat lijsten met namen van familieleden die worden gezocht als gevolg van conflicten in:

Family Links website online tracing.png 

 

Family Links pagina's na grote natuurrampen

Daarnaast opent het ICRC regelmatig nieuwe ramp gerelateerde Family Links pagina's na grote rampen, zoals in het recente verleden voor de aardbeving in Nepal (2015), orkanen in Filippijnen (2013 en 2014). Op de pagina's bestaat de mogelijkheid voor familieleden en naasten om zelf eigen gegevens en van gezochte familie te registreren en te zoeken naar familie.