Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Opsporing van familie Ik zoek contact met mijn familie

Ik zoek contact met mijn familie

Opsporing en contactherstel met familieleden is een belangrijke taak van het Rode Kruis. Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen sporen jaarlijks vele mensen op en overhandigen bovendien vele tienduizenden Rode Kruis berichten aan familieleden in ramp- en conflictgebieden. Wellicht kunnen wij u helpen om weer in contact te komen met uw dierbaren. Waar ook ter wereld.

 

Opsporing

De chaos veroorzaakt door conflicten en rampen kan het contact tussen familieleden verbreken. Mensen raken op de vlucht en migreren naar andere gebieden in hun land of naar andere landen. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat dierbaren elkaar uit het oog verliezen. Het Rode Kruis spoort wereldwijd mensen op. In vrijwel ieder land is een Rode Kruis of Rode Halve Maan vereniging. Dankzij onze neutraliteit krijgen wij toegang tot de meeste ramp- en conflictgebieden.

 

Rode Kruis berichten

Door een noodsituatie kunnen communicatienetwerken zoals telefoon, post of e-mailverkeer plat liggen. Wanneer u geen contact meer kunt krijgen met familie, kan het Rode Kruis misschien helpen. Wij kunnen uw familie via ons internationale netwerk persoonlijk nieuws overbrengen in de vorm van een Rode Kruis bericht.

 

Kan het Rode kruis mij helpen?

Het Rode Kruis kan uw verzoek in behandeling nemen als dit voldoet aan de volgende criteria:
  • U verblijft in Nederland (woont u niet in Nederland? Neem contact op met het Rode Kruis of de Rode Halve Maan in het land waar u verblijft via de internationale website: www.familylinks.icrc.org
  • U bent het contact met uw familie kwijtgeraakt door oorlog, conflict, ramp, migratie of een andere humanitaire noodsituatie
  • U heeft als doel om het contact met uw familie te herstellen
  • U zoekt niet om een juridische of financiële reden contact met uw familie. 

Afhankelijk van de humanitaire nood kan het Rode Kruis soms behulpzaam zijn bij andere verzoeken. Bijvoorbeeld wanneer u plotseling geen contact meer kunt krijgen met een ziek of oude familielid in het buitenland of bij een urgent medisch familiebericht.

Of wij u kunnen helpen, hangt daarnaast af van de beschikbare informatie en de mogelijkheden in het betreffende land.
Voldoet uw verzoek niet aan deze criteria? Ga naar het overzicht van andere organisaties die u wellicht kunnen helpen.
 

Hoe wij werken

Sinds 1992 werkt het Nederlandse Rode Kruis met tracingvrijwilligers, georganiseerd in tracingteams en verspreid over heel het land. Deze vrijwilligers helpen u met het indienen van een verzoek voor opsporing en contactherstel met uw familie. Onze hulpverlening is kosteloos, onafhankelijk en vertrouwelijk. Klik HIER voor de contactgegevens van een tracingteam bij u in de buurt.

 

Zelf zoeken naar familie

Het Rode Kruis helpt wereldwijd bij opsporing en contactherstel met familieleden. Dit is echter niet altijd makkelijk of zelfs (tijdelijk) onmogelijk in de ramp –en conflictgebieden waar gezocht moet worden. Ook kan het lang duren voor er resultaat is. Daarom adviseren wij u om, indien mogelijk, via uw eigen contacten uw familieleden te zoeken. Klik HIER voor tips hoe u zelf kunt zoeken.