Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp wereldwijd Opsporing van familie

Opsporing en ondersteuning

​​​​​​​​Het Rode Kruis spoort familie en dierbaren op en brengt hen met elkaar in contact, wereldwijd. Daarnaast bieden we ondersteuning aan slachtoffers van mensenhandel in Nederland.

 

Informatie voor doorverwijzers

In welke gevallen kunt u doorverwijzen?
U kunt cliënten doorverwijzen naar het Rode Kruis voor ondersteuning bij opsporing en contactherstel met familieleden of voor het opvragen van persoonlijke documenten.

Uitgangspunten van onze werkwijze

Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelt de organisatie volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Deze stellen ons in staat om ons werk te doen, waar ook ter wereld. De afdeling Opsporing en Ondersteuning neemt daarnaast uitgangspunten in acht bij de uitvoering van haar activiteiten.

Are you searching for your family? The Red Cross can help

Tracing and restoring contact between family members is an important task of the Red Cross. The Red Cross may be able to help you restore contact with your loved ones. Anywhere in the world.

Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel

Mensenhandel is een ernstige schending van mensenrechten die ook in Nederland voorkomt. Vrijwilligers van het Rode Kruis geven juridisch-praktische ondersteuning aan buitenlandse slachtoffers van mensenhandel in de opbouw van een veilige leefwereld.