Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Noodhulp Evenementenhulp Logistiek en communicatiemiddelen

Logistiek en communicatiemiddelen

Artikel delen?

Het Rode Kruis kan geheel zelfvoorzienend optreden. Onze logistieke dienst zorgt voor alle benodigde middelen: van rolstoel tot tent en van volledig eigen verzorgde catering tot bevoorrading tot de posten met mensen en middelen.

Het Rode Kruis beschikt hiertoe over modern en goed onderhouden professioneel materiaal zoals AED's, EHBO-tassen, middelen om een eerste hulppost in te richten en diverse vervoersmiddelen, zoals motoren, ambulances, vrachtwagens, busjes, golfcars en quads.

Communicatiemiddelen

Om goed te kunnen samenwerken en de inzet te coƶrdineren zijn communicatiemiddelen cruciaal. Het Rode Kruis beschikt over een eigen verbindingsdienst en radiofrequenties. Zo kan, op iedere locatie en onder alle omstandigheden, met portofoon en mobilofoon worden gecommuniceerd.

De grootte van het radionetwerk kan variƫren van twee portofoongebruikers tot meerdere hulpverleningsgroepen met een eigen meldkamer en/of verbindingscommandovoertuigen. Indien nodig kunnen wij ook telefonie- en internetverbindingen opzetten. Voor de uitvoering van deze taken beschikt het Rode Kruis over centralisten en technische medewerkers.

RodeKruisVierdaagseNijmegen033.jpg