Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Burgerhulp Ready2Help Burgerhulp via Ready2Help

Burgerhulp via Ready2Help

​Ready2Help is een netwerk van mensen zoals jij en ik, die bereid zijn anderen te helpen als dat nodig is. Iedereen kan zich aanmelden om te helpen bij een noodsituatie in Nederland. Ben jij ook Ready2Help?

​Ben jij een wateruitdeler, een zandzakkenvuller, een tentopzetter, beddencontroleur, of toch meer een tolk? Via Ready2Help kun je op je eigen manier een bijdrage leveren als er in Nederland een noodsituatie is. Of het nou een (dreigende) overstroming is, extreem weer, een verkeersinfarct of zoals momenteel bij de hulp aan vluchtelingen. Help jij ook mee?  Meld je dan direct hier aan!

 

 

Burgerhulp

Ready2Help is een burgerhulpnetwerk op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. Het is bedoeld ter ondersteuning van de professionele hulpverlening die bij een noodsituatie als eerste in actie komt. Voor andere werkzaamheden en om de gevolgen van een ramp beperkt te houden en slachtoffers de best mogelijke ondersteuning te geven, is er Ready2Help. Het Oostenrijkse Rode Kruis heeft goede ervaringen met een soortgelijk netwerk.