Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Hulp in Nederland Burgerhulp Ikbenveilig.nl

Ikbenveilig.nl

​Bij een ramp of noodsituatie zet het Rode Kruis Ikbenveilig.nl open. Deze website is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een noodsituatie en hun naasten willen laten weten dat ze in veiligheid zijn.

Chaos en ontreddering na de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn, de schietpartij in Alphen aan de Rijn, de kettingbotsing op de A58 in Zeeland en het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen: stuk voor stuk zijn het incidenten waar mensen bij betrokken waren. Op zulke momenten wil je familie, vrienden en andere naasten laten weten dat jij het goed maakt. Of wil je juist weten of naasten mogelijk getroffen zijn.

Geef aan dat je veilig bent   

Wie in een noodsituatie terechtkomt, kan zich registreren op Ikbenveilig.nl en anderen laten weten dat je veilig bent. Betrokkenen bij een ramp kunnen via hun smartphone een bericht op Ikbenveilig.nl plaatsen en dit bericht direct verspreiden via hun Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account. Tegelijkertijd kunnen anderen op de site zoeken naar een bericht van de getroffene, ook zonder toegang tot social media.

 

Registratie op Ikbenveilig.nl

Iedereen kan bij een ramp via Ikbenveilig.nl een bericht achterlaten. Handig, want het mobiele telefoonverkeer kan uitvallen tijdens noodsituaties, maar mobiel internet of wifi zijn wel altijd beschikbaar. Wie op deze manier iets van zich laat horen, voorkomt een hoop ongerustheid bij familie of vrienden.

Privacy slachtoffers

Zoeken naar een getroffene kan op basis van persoonlijke informatie, zoals naam, geboortedatum en e-mailadres, die het slachtoffer bij de registratie beschikbaar stelt. Hierdoor weten thuisblijvers dat de informatie betrouwbaar is. Informatie over andere slachtoffers blijft afgeschermd. Zo blijft de privacy van slachtoffers gewaarborgd.