Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home E-learning

Introductie Rode Kruis en Grondbeginselen

E-learning is gemakkelijk, leuk en leerzaam voor iedereen! In twee modules wordt de belangrijkste Rode Kruis-kennis op interactieve wijze aangeboden. Probeer het zelf!

Waarom deze modules?

Het Rode Kruis is niet zomaar een organisatie, maar een unieke wereldwijde hulpverleningsorganisatie met als doel het verlenen van hulp aan de meest kwetsbaren. Jouw inzet is hierbij onmisbaar omdat je als vrijwilliger, bestuurder, of medewerker ook een ambassadeur van onze organisatie bent, is het belangrijk dat je weet wat we doen en waar we voor staan.

Introductie Rode Kruis

Tijdens de introductie leer je alles over het Rode Kruis. Je maakt kennis met een organisatie die zich overal ter wereld inzet voor de meest kwetsbaren. En natuurlijk laten we je zien wat we in Nederland doen, hoe de vereniging in elkaar zit en wat je als vrijwilliger kunt verwachten. Volg hier de e-module Introductie Rode Kruis.

 Introductie Rode Kruis startscherm.PNG

Grondbeginselen

Wereldwijd verlenen wij hulp vanuit dezelfde humanitaire waarden: onze zeven grondbeginselen. Dankzij deze grondbeginselen kunnen wij onze missie uitvoeren: het voorkomen en verzachten van menselijk lijden. Daarom is het belangrijk om te weten wat de grondbeginselen zijn en welk gedrag daarbij hoort. Elke vrijwilliger zou de grondbeginselen moeten kunnen dromen. Leer alles over onze grondbeginselen via de grondbeginselenmodule.