Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Organisatie Directie: Gijs de Vries

Directie: Gijs de Vries

De dagelijkse leiding van het Nederlandse Rode Kruis is in handen van Gijs de Vries. De directeur stuurt de leden van het managementteam aan en vervult binnen de Internationale Rode Kruis-beweging een belangrijke rol. Hij reist regelmatig af naar risicogebieden en is verantwoordelijk voor medewerkers in dergelijke gebieden.

 

​Gijs de Vries: "Vanaf 2014 ben ik algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Ik heb 30 jaar ervaring opgebouwd op het gebied van strategie, beleidsvorming en procesverbetering bij organisaties in de gezondheidszorg en professional service firms. Naast advies- en interim management heb ik ruime bestuurlijke ervaring opgedaan als lid van de directie van Capgemini, alsmede als lid van de Raad van Bestuur van EY. Een ziekte (lymfklierkanker) triggerde mij om op zoek te gaan naar een organisatie met een maatschappelijk hart. Dit is het rode hart geworden bij het Rode Kruis. Mijn – zoals ik dit noem - emotioneel inkomen is hiermee vertienvoudigd. Ik ben getrouwd met Marja Slinkert. Zij is actief in vrijwilligerswerk, zet zich in voor bewegen van oudere mensen en schrijft familiegeschiedenissen. Samen hebben we drie kinderen en twee pleegkinderen. Mijn hobby's zijn: fitness, fietsen (race/mountainbike), tuinieren en muziek. Ik vind het leuk om te 'cre-activeren': dingen creëren, mensen activeren, gekoppeld aan een creatieve geest."

gijs-de-vries-over-onpartijdigheid.jpg 

Gijs de Vries vertelt wat het grondbeginsel Onpartijdigheid, een van de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis, voor hem betekent.

Als directeur van het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis telt ruim 30.000 vrijwilligers en bijna 400  beroepskrachten. Daarmee is het een grote organisatie met een eenhoofdige directie. De directeur stuurt zes leden van het managementteam aan die verantwoordelijk zijn voor: 

• Vrijwilligersmanagement en nationale hulp

• Internationale hulp

• Communicatie

• Marktontwikkeling en fondsenwerving

• Financiën en overige bedrijfsvoering (inclusief ICT)

• Personeel en organisatie

 

gijs-bezoekt-nepal-640.jpg 

 Gijs de Vries (midden) bezoekt Nepal vlak na de aardbeving april 2015.  

Rol binnen de Internationale Rode Kruis-beweging

Het Nederlandse Rode Kruis is onderdeel van het Internationale Rode Kruis. De directeur van het Nederlandse Rode Kruis vervult binnen de Internationale Rode Kruis-beweging een belangrijke rol. Hij moet regelmatig afreizen naar risicogebieden en is verantwoordelijk voor medewerkers in dergelijke gebieden. Het salaris van de directeur is afgestemd op de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt. 

gijs-helpt-in-syrie-640.jpg  Gijs de Vries helpt bij het uitdelen van voedselpakketten in Damascus.

 

Meer weten over het salaris van de directeur?

Veel gestelde vragen over het salaris van de directeur

Meer weten over beloningen en/of vergoedingen van bestuur en werknemers?

Informatie over vergoeding van bestuur en werknemers