Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Verkoop babyslofjes voor Serious Request van start
16 december 2012 |

Verkoop babyslofjes voor Serious Request van start

Verkoop babyslofjes Zwolse Rode Kruis van start
De oproep van het Zwolse Rode Kruis om babyartikelen te breien voor Serious Request is een succes. Tientallen vrijwilligers, waaronder de bewoners van het Gezondheidshuis in Stadshagen, zijn aan het breien geslagen. Dit jaar staat Serious Request in het teken van wereldwijde babysterfte en het terugdringen daarvan. Om dit project een hart onder de riem te steken staan vrijwilligers van het Zwolse Rode Kruis op donderdag 20 en vrijdag 21 december met een kraam op het buitenterras van het Vliegerhuys om de gebreide artikelen te verkopen. De prijsstelling van de artikelen varieert tussen de € 1,50 tot € 15,- euro.
Het resultaat mag er zijn. Voor deze actie werden 160 paar slofjes, veertig paar sokken, zesenveertig mutsen, zes truitjes, negentien knuffels en één paar wanten gebreid. Daarnaast hebben we twee hippe kinderschortjes. Initiatiefneemster Esra Deuling, projectleider communicatie is tevreden met het resultaat. ‘Alle artikelen zijn zo uniek. Er is voor ieder wat wils. Ook als je geen baby hebt, zou  je het  symbolisch een plekje in huis kunnen geven of gewoon aan iemand cadeau kunnen doen’.
Naast het breiwerk worden  gesponsorde merkmutsjes verkocht van Twinkel Kidz uit Zwolle. Ook staat er een wensboom waar iedereen een wens in kan ophangen. Voor kinderen tot en met zes jaar is er een grabbelton met cadeautjes. Kinderen kunnen de speciaal ontworpen kleurplaat voor deze actie komen inkleuren. De mooiste tien tekeningen worden aan het einde van de actie beloond met een grabbelcadeautje.