Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Nieuwe secretaris de heer Jeroen Thon
15 april 2012 |

Nieuwe secretaris de heer Jeroen Thon


Een advertentie in de Peperbus of Assendorper waarin het Rode Kruis vroeg om nieuwe bestuursleden was voor mij de aanleiding te reageren. Een keer iets anders en binnen een professionele organisatie met een klinkende naam.

Mijn naam is Jeroen Thon, geboren en getogen Kennemerlander, ik woon sinds 1980 in Zwolle en ik ben vader van een dochter van 22 en een zoon van 19 jaar.
Ik ben altijd werkzaam geweest binnen de commerciƫle kant van de ICT, waarvan de langste periode bij administratie- en accountantskantoren verspreid over het hele land.
Om nog een keer iets anders te gaan doen ben ik sinds drie jaar hier in Zwolle bezig met de studie SPD bedrijfsadministratie.

Vrijwilligerswerk is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik heb dit vrijwilligerswerk altijd gedaan binnen sportverenigingen.

Het Rode Kruis was mij eigenlijk alleen bekend van de internationale hulp, EHBO en Henry Dunant.
 
Inmiddels weet ik wel beter. Binnen het bestuur zal ik als Secretaris Ineke Fischer gaan opvolgen. Aangezien het bestuur bang was, dat ik tot die tijd niks te doen zou hebben is mij gevraagd om voor dit jaar de jaarlijkse collecte te organiseren. Ik doe dit samen met Simon Mars.
Dit jaar is deze extra aantrekkelijk aangezien het meerbedrag vergeleken met 2011 door het Hoofdkantoor verdubbeld wordt. Heeft u buren of kennissen die in de periode van 19 t/m 25 juni graag een steen bij willen dragen als collectant? Ze kunnen zich aanmelden via de website en zijn van harte welkom.

De eerste kennismakingen, onder andere met 8 collega Rode Kruisers in de PAM naar de vrijwilligers dag op 3 april naar het Hoofdkantoor in den Haag, zitten erop en ik vertouw erop nog velen te ontmoeten en mijn steentje bij te dragen aan de doelstellingen van het Rode Kruis en haar grondbeginselen.

Jeroen Thon