Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Nieuw bestuurslid, de heer Richard Kroes
29 november 2011 |

Nieuw bestuurslid, de heer Richard Kroes

Even voorstellen….


Een paar maanden geleden werd ik benaderd met de vraag of ik bestuurslid wilde worden bij het Rode Kruis Zwolle. Eerlijk gezegd moest ik even over deze vraag nadenken omdat het Rode Kruis voor mij een organisatie is welke zich bezig houdt met EHBO-diensten en noodhulp bij calamiteiten in het buitenland. Ik had geen idee wat er nog meer op lokaal niveau gedaan werd.

Dit blijkt veel meer te zijn dan ik vermoedde en mede hierdoor raakte ik ervan overtuigd om ja te zeggen op de vraag of ik bestuurslid wilde worden.

Mijn naam is Richard Kroes, ik ben getrouwd en geboren en getogen Zwollenaar. Als zelfstandig ondernemer run ik samen met mijn vrouw een dames en herenmodezaak in Zwolle. Mijn bestuurlijke ervaring heb ik vooral opgedaan tijdens mijn raadslidmaatschap in de Zwolse gemeenteraad waar ik onder andere de portefeuille sociale zaken mocht beheren.
Daarnaast vervul ik nog enkele andere bestuurlijke functies.
Mede door het raadswerk dat ik 8 jaar mocht doen ben ik er achter gekomen dat veel, heel veel in een stad afhankelijk is van vrijwilligerswerk en dat we het echt met zijn allen moeten doen.

Ik hoop dan ook samen met mijn collega’s in het bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan een slagvaardige, moderne en aantrekkelijke organisatie waar mensen zich thuis voelen en nieuwe vrijwilligers graag deel van uit willen maken.
 
Ik hoop velen van u spoedig te mogen begroeten!
 
Richard Kroes