Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Mooie opbrengst collecte Rode Kruis afdeling Zwolle
15 augustus 2013 |

Mooie opbrengst collecte Rode Kruis afdeling Zwolle

Berkum deed het goed tijdens de landelijke collecteweek: ruim € 1.800,- is opgehaald in de week van 9 t/m 15 juni. In totaal hebben onze collecterende vrijwilligers een bedrag van € 10.877,- opgebracht wat geheel ten goede komt aan onze afdeling.

De collecte is één week in het jaar, maar de voorbereidingen nemen veel langer in beslag. Driekwart tot een half jaar van tevoren is men hier al mee bezig: bekijken wie het vorige jaar in welke wijk gelopen heeft, de wijkhoofden contacteren, e-mails sturen in maart. Drie weken vóór de collecte worden de bussen klaar maken, de wijkhoofden bellen en alle collectanten op de hoogte brengen per e-mail.

In de wijken waar geen of weinig collectanten zijn is op dinsdag 11 juni door onze EHBO'ers gelopen, onder andere in Stadshagen. Dit is een goede optie gebleken, want er bijna € 900,- opgehaald die avond.

Na afloop van de collecte van dit jaar zijn alle bussen verzameld en is het geld geteld. Dit jaar voor het eerst met een eigen geldtelmachine. Het voordeel hiervan is dat alles vooraf al geteld kan worden, zodat het tijd bespaard bij het geld storten. Ik wilde wel eens zien hoe zoiets ging, dus heb ik een aantal foto's gemaakt tijdens het tellen en storten. Net als in voorgaande jaren zit er ook vreemd geld tussen al die euromunten, zoals Amerikaanse dollars.

Ondanks dat de opbrengst van de collecte lager is dan vorig jaar, mogen we toch tevreden zijn met het bedrag.  Hiermee kan de afdeling weer doorgaan met het organiseren van diverse activiteiten op het sociale gebied en de EHBO'ers inzetten bij evenementen in onze gemeente.

Bijdrage en foto's: Erica Turmel - Donker


Bijschriften bij de foto's:
Boven: EHBO'er Arjan Riemens aan het collecteren in Stadshagen.
Onder: Simon Mars en Ruud Vergroesen bekijken de bijzondere munten.