Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws met Wensproject naar de Weerribben
23 juni 2013 |

met Wensproject naar de Weerribben

De Groene Wens boot is een fluisterboot, die tochten maakt in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een zgn. “Gieterse Bok”, waar de boeren vroeger alle voorkomende zaken als riet, hooi, turf en vee mee vervoerden. De boot is speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking. Zo kan een rolstoel of een bed gemakkelijk aan boord komen met een personenlift. En door de geringe diepgang van 60 cm kan deze boot door slootjes varen waar een normale boot niet kan komen.
Staatsbosbeheer is partner van dit project en ziet de boot als een aanwinst om een grotere groep mensen kennis te laten maken van het Nationaal Park voor wie dat voorheen niet mogelijk was.IMG_6172.JPG
Het Zwolse Rode Kruis is in juni 2013 twee keer op stap geweest met de Groene Wens boot.  De eigen ambulance bus voor aangepast vervoer kon tot voor het botenhuis in Ossenzijl komen, waar twee ervaren schippers de acht gasten met een tillift aan boord hielpen.
De boottochten en de lunch werden aangeboden door het Joop Boelkensfonds, genoemd naar de oud-voorzitter van het Zwolse Rode Kruis, die zijn erfenis juist voor deze activiteiten heeft nagelaten aan het Zwolse Rode Kruis.


IMG_6173.JPGIMG_6164.JPG