Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Geeske Siegersma
16 mei 2011 |

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Geeske Siegersma

Rode Kruis vrijwilliger mevrouw Geeske Siegersma
Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vrijdagochtend 29 april heeft Geeske Siegersma door burgemeester H.J. Meijer een Koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Zij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Geeske Siegersma kreeg de onderscheiding als Lid in de orde van Oranje Nassau voor haar vrijwillige inzet bij het Rode Kruis in Zwolle voor meer dan 30 jaar. Geeske zet zich al die jaren actief in bij het uitvoeren van EHBO diensten. Bij de Afdeling Zwolle is Geeske nog steeds volop actief.
Burgemeester Henk Jan Meijer prees haar met name omdat ze - naast de volledige zorg voor haar drie zonen als weduwe – veel vrijwilligerswerk heeft gedaan. Niet alleen voor het Rode kruis is ze actief maar ook als gastvrouw in de Isala-klinieken. Dat doet ze ook al meer dan 10 jaar. Ze is vrijwilliger bij Luik-Bastenaken-Luik voor le Champion en ze is actief op lokaal niveau zoals voor de wijk, voor de gemeente (stembureau) en voor de kerk. Toen haar zonen jong waren deed ze veel ouderactiviteiten op hun school.
Geeske is erg trots op haar onderscheiding.
Namens het Rode Kruis afdeling Zwolle heeft Marian Mulder - projectleider Noodhulp - haar tijdens de feestelijke gelegenheid op het stadhuis, gefeliciteerd en verblijd met een boeket rood-witte bloemen.
Geeske, van harte gefeliciteerd!

​​