Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Breiactie slofjes voor Serious Request groot succes
23 december 2012 |

Breiactie slofjes voor Serious Request groot succes

Brei-actie van het Zwolse Rode Kruis brengt ruim 1600 euro op voor Serious Request
De brei-actie van het Zwolse Rode Kruis heeft voor Serious Request 2012 een bedrag van € 1601,87 opgehaald. Dit is tevens een nieuw record voor de afdeling Zwolle. In 2011 lag het bedrag nog op 340 euro en in 2010 was dit 980 euro. Initiatiefneemster Esra Deuling is erg trots op het resultaat. “De afgelopen weken zijn we ontzettend druk geweest met de organisatie. Het blijft altijd spannend of alle inzet ook tot het gewenste resultaat leidt. Dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers is het bedrag zo hoog geworden”, aldus Deuling.
Het opgehaalde bedrag is mede te danken aan de winkeliers en een aantal cafés in de binnenstad die bereid waren om een collectebus op de toonbank te plaatsen. In totaal zijn er 30 collectebussen uitgezet wat resulteerde in een bedrag van ruim € 377 euro. De gebreide artikelen, grabbelton en de gulle giften van het winkelend publiek zorgden samen voor het eindresultaat.
Voor deze actie gingen tientallen vrijwilligers aan de slag met breien. Dit resulteerde in ruim driehonderd babymutsjes, sokjes en slofjes, waarvan er ruim tweehonderd werden verkocht. De overgebleven artikelen worden gedoneerd aan een nader te bepalen goed doel.
Doneren blijft tot aan het einde van de Serious Request actie mogelijk via de website: http://www.kominactie.nl/babyslofjesvoorseriousrequest. Het bedrag komt geheel ten goede van 3FM’s Serious Request dat dit jaar in het teken staat van wereldwijde babysterfte en het terugdringen daarvan.
Wij danken onze sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze actie.
Zwolle: Brasserie het Vliegerhuys, Partyverhuur Zwolle, Twinkel Kids, NetzoDruk, Tosti World, McDonald’s, Praxis,
Enschede: Cartaluce Kadoverpakkingen, Bertus Workel Vrijetijdsmaterialen.
en:  webshop: 123Envelop.com,  www.Wollyhood.nl