Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Informatie- en evaluatiebijeenkomst inzet vrijwilligers voor Vluchtelingen
2 december 2015 |

Informatie- en evaluatiebijeenkomst inzet vrijwilligers voor Vluchtelingen

​Op vrijdag 13 november was er een informatie- en evaluatiebijeenkomst voor poule 1 van de vrijwilligers die voor de vluchtelingen hebben gewerkt, vijf weken lang vanaf 16 september.
Daaraan voorafgegaan was het verzoek van het COA aan het district Rode Kruis om hulp te bieden en o.a. via de website Ready2Help om vrijwilligers te werven.

Job Eijsink stelde zich voor als voorzitter van de afdeling Zwolle en gaf een PowerPoint presentatie over het Rode Kruis. Hij noemde de grondbeginselen en wat je kunt doen binnen de afdeling Zwolle, bijvoorbeeld bij het Biketeam en de  Evenementenhulpverlening (EHV).

Ruud Vergroesen (penningmeester) kon meedelen dat in totaal ruim 25.000 stuks kleding is ingebracht,  door de medewerkers van de Welkom Winkel gesorteerd en in dozen verpakt. Vervolgens vertelde hij dat naast Noodhulpteams er ook nog de tak Bevolkingszorg is. Hier is men doende de zelfredzaamheid van de mensen die bij het Rode Kruis in beeld zijn te bevorderen.

Rick Grasdijk (evenementenhulpverlening) noemde het aanbod van cursussen (waaronder bijvoorbeeld jeugd-EHV en sport-EHV) die met een certificaat worden afgesloten.

Nelly Benning als vrijwilligersmanager vertelde over de totstandkoming van de extra hulpverlening voor de vluchtelingen via de Welkom Winkel, waarvoor drie poules zijn gemaakt. De Zwolse winkel is de vijfde in het land en hij loopt goed, is nog altijd open drie keer per week (maandag en donderdag van 11 tot 6 en zaterdag van 10 tot  3 uur). Niet alleen is het opzetten belangrijk, maar ook het instandhouden, zegt zij en ook dat lukt prima.

De aanwezige vrijwilligers werden bedankt  voor hun inzet, hopelijk ook een beetje geïnspireerd door het Rode Kruis als toekomstige vrijwilliger en hun werd gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Als aandenken was er tenslotte nog een goodybag voor iedereen.