Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Het Zwolse Rode Kruis haalt ruim 400 gebreide artikelen op voor Serious Request
17 december 2013 |

Het Zwolse Rode Kruis haalt ruim 400 gebreide artikelen op voor Serious Request

De oproep van het Zwolse Rode Kruis om te breien  voor Serious Request heeft geresulteerd in ruim 400 gebreide artikelen. ‘Gelukkig waren er weer genoeg enthousiaste vrijwilligers die hun creatieve gedachtes de vrije loop hebben gegeven in de vorm van zeepzakjes, washandjes en gastendoekjes’, vertelt Esra Deuling, organisator van het project. Daarnaast  zijn er tientallen knuffels gebreid voor in de grabbelton voor kinderen. Inmiddels zijn alle artikelen sierlijk verpakt en klaar voor de verkoop. Naast de zelfgebreide artikelen wordt ook (tweedehands) kleding verkocht (gesponsord door Twinkel Kidz, Zwolle).
 
Start verkoop
De verkoop start donderdag 19 december om 13.00 uur op het buitenterras van Brasserie het Vliegerhuys aan de Nieuwstraat 55 en duurt tot en met zaterdag 21 december. De prijsstelling van de artikelen varieert tussen de 1 en 5 euro. Aan het einde van de actie wordt ook de compleet versierde kerstboom (gesponsord door Praxis Zwolle) aan de hoogste bieder geveild. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de actie hiervoor inschrijven.
 
Doel
Omdat Serious Request dit jaar in het teken staat van kindersterfte, mede door gebrek aan schoon (drink)water en een goede hygiëne, is het idee ontstaan om gebreide washandjes en gastendoekjes tezamen met  zeep te verkopen. De artikelen zijn symbolisch bedoeld om mensen er op te attenderen dat schoon drinkwater en artikelen als zeep niet overal  vanzelfsprekend zijn.