Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Fietsen voor Bike Team Zwolle
20 februari 2014 |

Fietsen voor Bike Team Zwolle

Op 5 februari jongstleden was het dan zover: de fietsen van het Rode Kruis Bike Team Zwolle stonden klaar bij de leverancier in Goirle bij Tilburg. Om acht uur ’s ochtends stond de PAM al voor het gebouw voor de twee uur durende rit naar Brabant. Na bijna precies twee uur stonden we in Goirle en konden we eindelijk de fietsen zien. Iedereen was het erover eens, ze zijn mooi geworden!

Na de ontvangst met een kop koffie konden we de fietsen van dichtbij bekijken en kregen we uitleg over het onderhoud en de aanpassingen die er voor ons gedaan zijn. Onze fietsen zijn bijvoorbeeld voorzien van een bagagedrager om de tas met AED mee te kunnen nemen en een aangepaste standaard zodat de fiets goed blijft staan.

Na het nogmaals doorlopen van de offerte konden we ze dan in ontvangst nemen. We konden het natuurlijk niet nalaten om onze camera’s erbij te pakken en nog tijdens de terugreis de foto’s aan onze collega’s te sturen via onze Facebookpagina. Zorgvuldig ingeladen in de PAM en met een glimlach op ons gezicht konden we er weer tegenaan voor de terugreis.

De fietsen waar wij mee gaan werken zijn twee mountainbikes speciaal uitgekozen voor het werk van het bike team, zoals het kunnen rijden in afwisselend verhard en onverhard terrein en stevig genoeg om van trappen af te kunnen rijden om zo snel mogelijk de hulpverlening bij het slachtoffer te brengen. Ook zijn ze speciaal in de Rode Kruis kleuren gespoten inclusief logo en naam van de afdeling, om ons goed herkenbaar te maken en aan te sluiten bij de andere Rode Kruis bike teams in Nederland. De keuze om de fietsen uit Brabant te halen kom mede door de goede ervaringen die o.a. de afdeling Tilburg heeft met deze fietsen. Zij zetten de fietsen al vele jaren in voor de evenementen in en rond Tilburg, zoals bijvoorbeeld de Tilburgse kermis.

Wilt u de fietsen ook eens komen bekijken? Onze eerste inzet zal zeer waarschijnlijk de Bike Challenge in Zwolle worden, op 13 april vanaf 11.00 uur op het terrein van de Pelikaan. Deze inzet bestaat uit het verlenen van EHBO tijdens een nieuw mountainbike evenement waarbij de vaardigheid van de deelnemers op de proef wordt gesteld, zo is er bijvoorbeeld een waterbak en een wip-wap tijdens het 5km lange parcours door de bossen en over het veld. Natuurlijk laten we deze kans niet onbenut om ook zelf weer de vaardigheden te trainen en onszelf uit te dagen.

Bijdrage: Rolf Agterhuis
Foto’s: Eric Langevoort en Rolf Agterhuis