Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Eerste lichting Rode Kruis Kids geslaagd voor hun Examen
19 februari 2017 |

Eerste lichting Rode Kruis Kids geslaagd voor hun Examen

​Eind januari zijn de tien kinderen van de eerste groep Rode Kruis Kids samen met de Politiekids Holtenbroek, geslaagd voor hun examen. Zij hebben inmiddels hun certificaat ontvangen. Op en rond het terrein van AV PEC-1910 werden met behulp van Lotusslachtoffers echte situaties nagebootst. Hiervoor had de Brandweer enkele autowrakken ter beschikking gesteld en de politie was ook aanwezig. Alle kinderen zijn geslaagd en hebben een certificaat ontvangen.


De kinderen zijn eind september 2016 gestart met hun EHBO-cursus. Een aantal Zwolse Rode Kruis vrijwilligers hebben deze nieuwe opleiding opgezet. De begeleiding van de kinderen was vooral in handen van instructeur en coördinator opleidingen Yolanda Zandstra. De kinderen kregen elke dinsdagavond les uit hun lesboek. Ze leerden onder andere wat ze moeten doen bij brandwonden, hoe een verbandje aangelegd moet worden en wat de stabiele zijligging inhoudt.  

De kinderen waren erg enthousiast, zowel tijdens de les als thuis met het oefenen. Het uiteindelijke doel van de lessen was om de kinderen bewust te maken dat ze altijd iets kunnen doen, kunnen helpen, als ze een noodsituatie tegenkomen. Die hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het aanspreken van omstanders voor extra hulp of door zelf eerste hulp te verlenen. 

Op 14 februari zijn de verdiepingslessen voor deze groep kinderen begonnen. Hierin wordt nieuwe materie behandeld en extra diepgang voor vaardigheden dat ze al beheersen. De kinderen, die na de zomervakantie 12 jaar zijn, kunnen na de verdiepingslessen doorstromen naar de jeugdopleiding.

rode kruis kids 2.jpg

Artikel delen?