Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Eduard van der Wilt voorzitter
8 januari 2013 |

Eduard van der Wilt voorzitter

Net als Monique woon ook ik sinds 2010 in Zwolle, maar ik woonde er al eerder: van mijn 9e tot mijn 18e jaar. En door de jaren heen kwam ik er met grote regelmaat en met veel genoegen. Dezelfde advertentie gaf ook bij mij een onmiddellijke reactie van ‘dat wil ik gaan doen’. In 2011 ben ik gestopt met werken - heb dus de tijd aan mezelf – en het Rode Kruis als organisatie paste heel goed bij het type vrijwilligerswerk dat ik mezelf voorgenomen had ‘eens’ te gaan doen.

Qua werk ben ik altijd in de ‘zware’ chemie actief geweest, aanvankelijk in ingenieursrollen, en daarna in management- en directierollen, in binnen- en buitenland. Een rode draad was daarbij onder andere het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daar valt binnen een chemiebedrijf de EHBO en (bedrijfs)brandweer onder (de BHV = bedrijfshulpverlening), maar extern bijvoorbeeld ook contacten met ministeries, Arbeidsinspectie, TNO, RIVM, en alle grote chemiebedrijven in Nederland.

Door het terugtreden van voorzitter Angeline Miedema ben ik per 1 januari 2013 door het bestuur tot uw nieuwe voorzitter gekozen. Nog niet helemaal ingewerkt, maar met groot enthousiasme wil ik me samen met alle anderen binnen de afdeling Zwolle inzetten om te zorgen dat we als organisatie van goed, naar beter, naar best gaan. En dat niet omdat we dat zelf vinden, maar op basis van hoe de buitenwereld dat ervaart – daar zijn onze klanten.
Naarmate ik met meer vrijwilligers heb gesproken - gemotiveerde en enthousiaste mensen die vaak lang met het Rode Kruis verbonden zijn en veel ervaring hebben -  ben ik er van overtuigd dat ons dit gezamenlijk gaat lukken !