Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Bijzonder Benefiet concert in De Verbeelding 2015
12 april 2015 |

Bijzonder Benefiet concert in De Verbeelding 2015

​​

 Op zondag 12 april organiseert het Rode Kruis Zeewolde in samenwerking met de cultuurmakelaar van Stichting De Verbeelding een bijzonder concert dat voor een belangrijk deel verzorgd wordt door jong muzikaal talent van eigen bodem. Een kaartje kost wat u het waard vindt. En die opbrengst gaat naar het ambulanceproject van het Rode Kruis Zeewolde.

 ​Het belooft een bijzonder inloopconcert met een informeel karakter te worden. Het concert  dat uit drie blokken bestaat start om 14.00 uur en het laatste deel eindigt om 17.00 uur. Vanaf 13.30 zijn de deuren van de Verbeelding geopend en kunt u alvast een kopje koffie of thee drinken.

Om 14.00 uur doet het jong talent van Zeewolde de aftrap. De samenwerking met cultuurmakelaar Marina van Arendonk, het Muziekhuis en Huub Konings van Muziekschool Zeewolde staat garant voor een aantal verrassende optredens. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar zullen er een muzikale inswinger van maken. Op het programma staan ondermeer optredens van zangtalent Julia van Bergen en Leonie Meijer. Met haar support aan dit concert wil Stichting de Verbeelding laten zien dat zij een podium biedt aan jong muzikaal talent Van Eigen Bodem.

Om 15.00 uur speelt een band onder leiding van Wanda Botterweg eigentijds Top-40 repertoire. Toetsen, drums, gitaar, basgitaar, trompet en zang zorgen voor een swingend concertblok. Het derde en laatste deel wordt vanaf 16.00 uur volledig ingevuld door het ensemble Touwe met Hans Luijcx op viool, Wilco Oomkes op accordeon en Rob Zilverberg op klarinet. Zij slaan de brug naar het doel van dit bijzondere benefietconcert. In hun muziek verweven zij de cultuur van Macedonië, het land waaraan de GGD Flevoland en het Rode Kruis Zeewolde gezamenlijk de ambulance schenken.

 

Het Rode Kruis Zeewolde zorgt tijdens het laatste optreden voor een hapje en een drankje. Er worden geen kaartjes verkocht. U mag zelf de prijs bepalen wat u het blok dat u wilt bezoeken waard vindt. Alle musici werken belangeloos mee aan dit unieke benefietconcert. De ambulance die naar Macedonië gaat staat bij de ingang van De Verbeelding waar medewerkers van het Rode Kruis u informatie geven waarvoor uw bijdrage aan het concert gebruikt wordt.

 

Noteren: zondag 12 april, 14.00 uur, De Verbeelding!