Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Bij afdeling Zwolle nu ook een KICI-kledingcontainer
1 maart 2014 |

Bij afdeling Zwolle nu ook een KICI-kledingcontainer


Sinds enige tijd staat er bij het Rode Kruis gebouw aan de Brahmsstraat 5 een KICI-kledingcontainer. KICI-kledinginzameling heeft sinds 2009 een unieke samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis.
 
 
Opbrengst
De opbrengsten van deze kledinginzameling komen (evenals de opbrengsten van de landelijke collecte) geheel ten goede aan de lokale activiteiten van onze afdeling in Zwolle.
 
Toen de kledingcontainer geplaatst werd, hebben wij een “startkapitaal” ontvangen van € 1.000,-. Voor iedere ingeleverde kilo kleding krijgt onze afdeling vanaf heden € 0,10 uitbetaald. Middels de maandrapportages is bij te houden hoeveel kilo textiel wij per maand inzamelen. Aan het einde van ieder kalenderjaar wordt een totaal aantal ingezamelde kilo’s textiel berekend.
 
Vanuit KICI wordt er ieder jaar een bedrag vastgesteld wat iedere kilo ingezameld textiel netto oplevert. Dit bedrag is afhankelijk van veel variabele kosten, bijvoorbeeld benzineprijzen en kan daarom per jaar verschillen.
Voor 2010 was het bedrag per kilo vastgesteld op € 0,10. Een korte rekensom vertelt dat een afdeling die 15.000 kg textiel per jaar inzamelt een geldbedrag van € 1.500,- ontvangt (15.000 x € 0,10). Dit bedrag kan ingezet worden om regionale activiteiten van onze afdeling te ondersteunen.
Dit geld is een welkome aanvulling op onze begroting voor het organiseren van sociale projecten.
 
Wat kan er worden gedeponeerd
  • kleding (ook kapot of met vlek); 
  • schoenen (per paar gebonden);
  • hand- en theedoeken;
  • lakens;
  • dekens;
  • dekbedhoezen;
  • gordijnen en vitrage;
  • knuffels.
Bestemming
Kleding van goede kwaliteit krijgt een nieuwe bestemming in bijvoorbeeld Oost-Europa of Afrika. Kleding van mindere kwaliteit of ander huishoudelijk textiel wordt gerecycled tot nieuwe producten
 
Wie kan deponeren
Zowel onze eigen vrijwilligers als ook de cursisten van externe opleidingen die ons gebouw met regelmaat bezoeken, en wijkbewoners kunnen oude kleding e.d. in deze container deponeren.
 
 
Vragen of opmerkingen
Bij vragen of opmerkingen kan men zich wenden tot één van de leden van het bestuur van onze afdeling, bereikbaar via afdelingzwolle@redcross.nl