Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws bezoek aan het Rode Kruis in Genève
7 mei 2012 |

bezoek aan het Rode Kruis in Genève

Naar Genève op 7 mei

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert een maal per jaar een dagvlucht naar Valencia in Spanje. Velen hopen al jaren een keer mee te mogen. Een aantal cliënten en vrijwilligers van onze afdeling liepen de laatste jaren om verschillende redenen deze reis mis en daarom werd mij gevraagd of in het kader van het verjaardagsproject een alternatief kon worden bedacht.  Het Boelkensfonds zou de kosten betalen.  Naar Genève met Easyjet? En ’s middags weer terug? Als je vroeg boekt kost dat zestig Euro! Ga maar, zei het bestuur. Met Celia als begeleider.
Maandag  7 mei was het zover. Kwart over zes met de trein naar Schiphol. Wij hadden 35 minuten om naar de gate te komen en dat lukte omdat we speciale assistentie hadden aangevraagd met een electrocar voor de drie gasten. Noem de naam van het Rode Kruis en veel wordt mogelijk. 
En dan zit je om half elf op een terrasje aan het zonnige meer van Genève!  Een toertje met een electrotreintje  bracht ons langs de oevers en daarna op naar het hoofdkantoor van het Rode Kruis.
Wij werden hartelijk ontvangen. Wat wil je ook als je Bep (61 jaar vrijwilliger) en Joke (47 jaar vrijwilliger) mee hebt. Een heerlijke lunch in de bedrijfskantine en uitleg en film over de organisatie van de federatie. Om kwart over twee stond de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen voor de laatste Easyjet vlucht naar Amsterdam.  Voor Dikje  (80 jaar en nog nooit gevlogen) was het vliegen en uitzicht op besneeuwde bergtoppen heel bijzonder. Na afloop een broodje op Schiphol waar Joke de stemming verwoordde: Genève en het bezoek aan het IFRC lijkt wel een kroon op mijn Rode Kruiswerk.   

 Jan Willem Fabius