Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwolle Actueel Nieuws Beursvloer 2012
3 april 2012 |

Beursvloer 2012

Rode Kruis afdeling Zwolle op de Beursvloer 2012

In de maart editie van het Nieuwsblad stond al aangekondigd dat ook dit jaar afdeling Zwolle van Het Rode Kruis aanwezig zal zijn op de lokale Beursvloer. In dit artikel een update over het verloop naar de avond toe en van de betreffende avond zelf. Een video van de avond is te zien op www.beursvloerzwolle.nl en is gemaakt door Rudi Last van Webcumpanie.  Marck Palomino en Simon Mars zijn vanuit het Rode Kruis afdeling Zwolle deze editie de vertegenwoordigers geweest.

Aanloop

De Beursvloer 2012 begon met een aantal bijeenkomsten in het Rode Kruis gebouw waarin Ineke, vanuit het bestuur, en Simon en Marck, als vertegenwoordigers op de beursvloer, probeerden de voorbereidingen zo goed mogelijk met elkaar af te stemmen. De voornaamste vraag was: “Wat willen we vragen?”. Het gaat bij een Beursvloer namelijk om de handel met gesloten beurs tussen maatschappelijke organisaties en lokale bedrijven. Een maatschappelijke organisatie als de onze kan op deze manier veel bereiken.
Omdat Marck en Simon deze beursvloer voor de eerste keer meemaakten, hebben zij zich aangemeld voor de workshop die door WE Company werd gegeven. Een van de vele adviezen die tijdens de workshop naar voren kwamen was om op de Beursvloer opvallend voor de dag te komen. Zo heeft Joost Bruins van Sport-inn Zwolle, aan de Oude Vismarkt in het centrum, geheel kosteloos onze T-shirts bedrukt! Nadat de lijst met aanbieders bekend werd, zijn Marck en Simon wederom in conclaaf gegaan om de vragen af te stemmen op de aanbieders. Zo wordt de kans vergroot dat in een keer een match ontstaat en dat is uiteindelijk waar het om draait.
 

Na de gong

Om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten zijn Marck en Simon direct na het horen van de gong in gesprek gegaan met Doepark Nooterhof. Een mooi gesprek dat leidde tot een match waarbij ongeveer 15 vrijwilligers een rondleiding krijgen door het park van Nooterhof. Geprobeerd is om op verschillende terreinen een match te maken. Omdat ook het gebouw een sprankeltje lente kan gebruiken, is na het gesprek met Nooterhof een match gemaakt met Styling&Matching. Zij gaan adviseren over een mogelijk make-over van het gebouw. Montage- en hoveniersbedrijf Hoeve-Ittersum komt kijken hoe de tuin er wat aantrekkelijker uit kan gaan zien. Ook zijn er matches gemaakt ten behoeve van de beleidsondersteuning. ZZProjectkracht bijvoorbeeld, stelt twee keer acht uur beschikbaar om het communicatieplan door te lichten door een marketingexpert.
 

Resultaten

De Beursvloer is tot nu toe zeker geslaagd. Marck Palomino: “Het lijkt me leuk om ook volgend jaar weer aan de beursvloer deel te nemen”. Simon Mars: “Als het aan mij ligt, sta ik er volgend jaar weer. Het is hartstikke leuk om te zien hoeveel bedrijven zich inzetten op maatschappelijk gebied. Daarnaast is het een plezierige ervaring om voor je eigen vrijwilligersorganisatie zoveel mogelijk matches te sluiten”. In totaal zijn er zes matches gemaakt. Deze worden via Geertje en Ineke naar de juiste persoon in onze afdeling gestuurd. Laten we samen de schouders er onder zetten en deze matches tot een mooi resultaat laten komen!