Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwijndrechtsewaard Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

De week van je leven!

"Bijzondere  Vakanties" is een onderdeel van Het Nederlandse Rode Kruis en organiseert  vakanties voor mensen die door een chronische ziekte of handicap afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Of voor mensen die in een sociaal isolement verkeren. Tijdens de vakantie zijn de wensen van de gast het uitgangspunt. Het Rode Kruis wil de gast een onvergetelijke vakantie bieden. De gast kan alleen of met een partner met vakantie gaan.
 
Het Nederlandse Rode Kruis beschikt over vier vakantieaccommodaties (van links naar rechts):
 
Vakantieschip de J. Henry Dunant

bijzondere_vakanties_02.jpgHotel De Valkenberg (Rheden)            

bijzondere_vakanties_03.jpg                                                                                    Hotel IJsselvliedt (Wezep)

Alle accommodaties zijn voorzien van tweepersoonskamers en zijn afgestemd op gebruik door mensen met een functiebeperking. De vakantieprogramma's bieden verschillende activiteiten en excursies. De gast ontvangt zorgverlening van artsen, verpleegkundigen en zorgvrijwilligers op het zelfde niveau als in de thuissituatie.
 
De afdeling Zwijndrechtsewaard krijgt voor de hotels een aantal plaatsen toegewezen in de hotels, verdeeld over hoog- en laagseizoen Ook een aantal plaatsen op de J. Henry Dunant. De vaarweek wordt aangewezen door het hoofdbureau van Het Nederlandse Rode Kruis.
 
Aanmelding van gasten, woonachtig in de Zwijndrechtsewaard, voor één van de vakantieaccommodaties kan het hele jaar door via de coördinator vakantieprojecten van de afdeling. De gast(en) komt/komen op een wachtlijst te staan. Zodra er een vakantiemogelijkheid is neemt de coördinator contact op met de gast. Er vindt vervolgens een intakegesprek  plaats en het aanmeldingsformulier wordt verstuurd naar de accommodatie. Daar wordt bekeken of het plaatsingsverzoek wordt toegewezen.
 
Een vakantieweek duurt van maandagmiddag +/-14.00 uur tot zaterdagochtend +/-9.30 uur.

De totale kosten, inclusief reis, bagage- en annuleringsverzekering, variërend van € 289,50 tot € 522,50 p.p., zijn afhankelijk van de accommodatie en het seizoen.  De rest van de kosten worden gedragen door Het Nederlandse Rode Kruis.

Hebt u zin in vakantie gekregen, meld u snel aan. Want de vraag is groter dan het aanbod!
 
Coördinator: Leny Beerentemfel.   Tel.: 078 6100282.     E-mail >>