Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwijndrechtsewaard Actueel Nieuws Bezoek Henry Dunant
28 april 2009 |

Bezoek Henry Dunant

​ ​De Henry Dunant met gasten uit Limburg in Zwijndrecht op 28 april 2009


De Henry Dunant van Het Nederlandse Rode Kruis dobbert vredig aan de wal in de ondergaande zon. De gasten hebben vanuit het schip een fantastisch uitzicht over het ruime water met het prachtige silhouet van het oude Dordt op de achtergrond!


​Vice voorzitter Ger Westdijk van de afdeling Zwijndrecht van Het Nederlandse Rode Kruis heet de gasten uit Limburg namens de afdeling van harte welkom. Hij heeft samen met de gasten de afgelopen middag een bezoek gebracht aan het rolstoelvriendelijke winkelcentrum Walburg. Daarbij ontdekte hij dat tussen de "Limburgse" gasten ook een oud-Zwijndrechter zat.


​De gasten en hun begeleiders luisteren aandachtig naar de sprekers terwijl ze nog nagenieten van een heerlijke maaltijd die is bereid door de bemanning van de Rode Kruis Henry Dunant.


​Dr. Miranda de Vries, loco burgemeester en wethouder van Zorg en Welzijn, heet de Limburgse gasten welkom in haar groene gemeente Zwijndrecht als onderdeel van de Drechtsteden. Zij prijst de cultuur van Zwijndrecht, in de vorm van het beeldenpark, nog eens extra bij de gasten aan.


​De gasten zijn geïnstalleerd in de feestzaal en wachten gespannen af wat de avond zal brengen.


​Locale Troubadour Eduard Hagestein weet zijn publiek direct te pakken met Limburgse liederen.