Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwijndrechtsewaard Actueel Nieuws Adri van Rijswijk gehuldigd
14 maart 2011 |

Adri van Rijswijk gehuldigd

Op maandag 14 maart 20011 is mevrouw Adri van Rijswijk - van Pelt gehuldigd met de gouden legpenning met inscriptie van Het Nederlandse Rode Kruis.

Zij kreeg deze legpenning, samen met een prachtige bos bloemen, uit handen van de voorzitter van Het Nederlandse Rode Kruis Zwijndrechtsewaard. Voor haar verdiensten als vrijwilligster en bestuurslid sociale hulpverlening.

Adri las in 1972 een advertentie in de krant met de oproep om welfare vrijwilliger te worden.

Na een opleiding van 3 maanden is zij onder begeleiding actief geworden in verzorgingstehuizen. En ging zij op bezoek bij eenzamen en ouderen. Na ontvangst van haar Rode Kruis speld mocht zij in mei 1973 zelfstandig aan de slag.

In september 1990 heeft Adri de coördinatie van een groep welfare vrijwilligsters op zich genomen. Ook nu doet zij dit werk nog met veel enthousiasme. Zelf geeft zij aan dat er in 39 jaar veel is veranderd. Maar de inzet en het
enthousiasme van de groep vrijwilligsters is er niets minder door geworden.Boven de huldiging door de voorzitter en onder de felicitatie door de vice voorzitter.


Wekelijk wordt er gezorgd voor 89 mensen. Door huisbezoeken, recreatieve ochtenden in verzorgingstehuizen en bingomiddagen (2 x per jaar).
Net zo belangrijk is de groep eenzame ouderen en mindervalieden die door omstandigheden niet op vakantie kunnen.
Als deze mensen worden aangemeld dan worden zij eerst bezocht. Na een diepgaand gesprek wordt dan gekeken of zij deel kunnen nemen de bijzondere vakantieweken van Het Nederlandse Rode Kruis.

Na 21 jaar ook nog eens als bestuurslid actief te zijn geweest wil Adri - gezien haar leeftijd - hierin een stapje terug doen. Maar dat dat geldt niet voor haar activiteiten als "gewoon" vrijwilligster benadrukt zij!

Gelukkig heeft zij in de persoon van mevrouw Dorie Slagter een prima opvolgster gevonden. Dorie zal  na een ruime inwerkperiode het stokje van Adri overnemen.