Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zwartewaterland Dit doen we

Dit doen we


Ook meewerken aan het Rode Kruis?!  Bel 038-4772472 of stuur een e-mail naar: secretaresse@rodekruis-zwl.nl

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Zwartewaterland zet​ zich in voor verschillende activiteiten.
  • Geven van voorlichting
  • Sociale hulp
  • EHBO / Evenementenhulp
  • Cursussen: EHBO en reanimatie
  • Financiële steun
  • Fondsenwerving
  • Opsporen van familie

Voorlichting

De afdeling verzorgt voorlichting voor vrijwilligers, scholen en andere organisaties over de betekenis en het gebruik van de grondbeginselen van het Rode Kruis / de Rode Halve Maan, de internationale hulpverlening door het Rode Kruis, het humanitair oorlogsrecht en de rol van het Rode Kruis hierbij.

Sociale hulp

We bieden sociale hulp aan ernstig zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen: zoals huisbezoek, internetles, telefooncirkel, mantelzorg, coaching, wandelen met ouderen, organiseren van uitjes en welfare. Ook wordt gekeken naar vakanties, opvang in hotels, Mappa Mondo in Wezep en Rijswijk.

Financiële steun

De afdeling geeft financiële steun aan specifieke internationale projecten of aan thematische activiteiten zoals bijvoorbeeld noodhulp of ‘stille rampen’. In voorkomende gevallen participeren we in deze projecten. 

EHBO

Onze vrijwilligers zijn inzetbaar voor EHBO of hulpverlening bij evenementen.

Cursussen

Inwoners van Zwartewaterland kunnen een EHBO-cursus bij ons volgen. We leren vrijwilligers werken met de automatische externe defibrillator. Deze is nodig voor iemand met een hartstilstand. We zijn een gecertificeerd opleidingsinstituut volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Fondsenwerving

Werven van donateurs en leden en coördineren van fondswervingsactiviteiten, zoals subsidies, particuliere en zakelijke donaties - zowel in geld als in goederen - en de jaarlijkse collecte.

Op zoek naar familie

Iedereen heeft recht op contact met familie. Het Rode Kruis spoort familie en dierbaren op. En brengt hen met elkaar in contact, wereldwijd. Lees verder​.
   ​