Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Zuidoost-Groningen Dit doen we

Dit doen we

​Binnen de afdeling Zuidoost-Groningen houden diverse werkgroepen zich bezig met allerlei activiteiten. Kortom: een bruisende afdeling!

Bekijk onze Facebook pagina

facebook.png

​Onze afdeling is o.a. actief in

  • Stadskanaal
  • Musselkanaal
  • Ter Apel
  • Vlagtwedde
  • Sellingen
  • Bourtange
  • Onstwedde
  • Alteveer

zelfredzaamheid-activiteiten-002.jpg

 


Hulpverlening bij evenementen
De evenementenhulpverlening is een bekend en zichtbaar onderdeel van de afdeling Zuidoost-Groningen. Het taakveld noodhulp binnen het Rode Kruis verzorgt de evenementenhulpverlening en is gespecialiseerd in het verlenen van eerste hulp bij publieksevenementen. Het team bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers die veel ervaring hebben bij het verlenen van EHBO bij verschillende soorten evenementen.

Lees meer over hulpverlening bij evenementen...

Zelfredzaamheid

De afdeling Zuidoost-Groningen gaat aan de slag met zelfredzaamheid. Het Rode Kruis helpt kwetsbare groepen bij het vergroten van risicobewustzijn, aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en bij het opbouwen van een netwerk zodat zij in een noodsituatie niet alleen komen te staan.

Lees meer over zelfredzaamheid...


Bijzondere vakanties

De afdeling Zuidoost-Groningen organiseert aangepaste vakanties voor mensen die afhankelijk zijn van hulp en mensen die in een sociaal isolement verkeren. De vakanties variëren van een trip naar één van de hotels van het Nederlandse Rode Kruis tot een tocht met het eigen schip (de Henry Dunant).


Sociale hulp

​Even de deur uit, andere mensen ontmoeten, samen er gezellig op uit. Soms is het wegens een hoge leeftijd, lichamelijke beperking, of ziekte lastig om zelf iets te ondernemen. Speciaal voor deze mensen organiseert de afdeling Zuidoost-Groningen regelmatig uitstapjes.

Lees meer over sociale hulp​...

Taalcoach project

​Taalcoaching stimuleert inburgeraars/vluchtelingen om de Nederlandse taal in alledaagse situaties te gebruiken. ​Taalcoaches zijn vrijwilligers die éen-op-een inburgeraars meenemen in de Nederlandse samenleving. De taalkoppels spreken één à twee uur per week af om de taal te oefenen in verschillende situaties.

Lees meer over het taalcoach project​...

Fondsenwerving

​Om onze activiteiten te kunnen bekostigen, zamelen we geld in tijdens de jaarlijkse collecteweek in juni. Ook hebben we een Sympany-kledingcontainer op onze locatie aan de Brummelkant in Stadskanaal. De ingezamelde kleding wordt hergebruikt en het Rode Kruis ontvangt geld per kilo ingezamelde kleding.